10 jelenet, amit végül kihagytak a Star Wars: Az ébredő Erőből

1 404

A premiert megelőző reklámhadjáratban rengeteg olyan kép- és hanganyag látott napvilágot, mely végül nem került be a filmbe. Ezek közül szemezgetünk most, de csak annak ajánlott tovább olvasnia, aki már látta Az ébredő Erőt.

Maz Kanata és az Erő

Maz nem csak abban hasonlít Yoda mesterre, hogy öreg, bölcs, ráncos, furcsa színű, sokat tud az Erőről és segíti hőseinket, hanem abban is, hogy Erő-érzékeny. Ez viszont nem derült ki a filmből, mivel egyszer sem használta a mindenkit körülölelő energiamezőt, mely összetartja a galaxist. Eredetileg azonban lett volna egy jelenet, ahol Maz az Erő segítségével a rohamosztagosokra omlasztja kastélya mennyezetét a Takodanán.

sw_maz_kanata

Egy kéz az űrből

Sokakban merült fel a kérdés, hogy pontosan hogyan is szerezhette meg Maz Kanata Luke fénykardját. Bizonyos szempontból erre adott volna választ a film eredeti kezdése, ahol az űrben úszó szöveg után Luke levágott kezét láttuk volna sodródni, a fénykarddal együtt. Viszont az ezután következő sztorirész a Jakkun játszódik, amihez nincs sok köze a kardnak, ezért végül kihagyták, hogy ne zavarja a nézőket.

Unkar

Unkar Plutt, a jakkui cserebere árus, aki egyben a Millenium Falcon új tulaja is, nem csak a Jakkun keverte volna a kulimászt, hanem a Falcont követve egészen Maz kastélyáig eljutott volna, hogy konfrontálja Rey-t. Csubi viszont védelmébe vette volna a lányt, nem is akárhogy. Emlékszünk még arra a tanácsra, amit Han adott C-3PO-nak a holo-sakkjátszma alatt? Egy droid nem tépi le ellenfele karját, ha veszít, ellentétben egy vukival… A lényeg, hogy eredetileg Csubi letépte volna Unkar kezét, de a korhatárbesorolás és a film tempója miatt azonban ez is kimaradt.

sw_unkar

Zuvio, az őrszem

A Csillagok háborúja filmekben sosem volt hiány a válotzatos és furcsa lényekből. Nincs ez másképp Az ébredő Erővel sem, egyvalaki viszont kimaradt a jóból. Ő Zuvio, a jakkui őrszem, aki szerepelt a marketinganyagokban, sőt saját akciófigurát is kapott, de a végleges változatból mégis kivágták. Eredetileg ő lépett volna közbe, amikor Rey-t megtámadták Unkar Plutt bérencei BB-8 miatt, de a sztori folyamatosságáért inkább Finnt helyezték előtérbe a jelenetnél.

sw_zuvio

Maz az Ellenállásnál

A második trailerben láthattunk egy jelenetet, ahol Maz átadja Luke fénykardját Leiának az Ellenállás bázisán. Ez is kimaradt a végleges változatból, mivel Abrams úgy gondolta, hogy miután a társaság elhagyja Takodanát, Maz már nem olyan lényeges a történet szempontjából. Az őt alakító Lupita Nyong’o viszont már leszerződött a VIII. részre is, úgyhogy a Maz-rajongók megnyugodhatnak.

Kylo Ren a Falconon

Ugyebár Kylo nem más, mint Leia és Han fia, ezért feltételezhetjük, hogy járt már a Falconon. Ezt erősíti egy törölt jelenet, mely alternatív módon mutatja be, hogyan érzi meg Kylo apja közelségét. Kylo eredetileg nyomozótúrára indult volna a Starkiller bázis közelében, aminek eredményeképp rátalál a hóba zuhant Falconra. Miután a fedélzetre lép, és leül a pilótafülkében, halkan megszólal: „Han Solo”.

Köztársaság vs Első Rend vs Ellenállás

Leia eredetileg nem a takodanai támadás után bukkant volna fel először, hanem már korábban, méghozzá egy új szereplővel, Korr Sellával. Leia őt küldte volna a Hosnian rendszerbe, hogy segítséget kérjen a Szenátustól az Első Rend ellen. Tudniillik az Ellenállás nem válhatott a Köztársaság hivatalos hadseregévé, mivel a Szenátus aláírt egy szerződést az Első Renddel. Kár, hogy ez a jelenet kimaradt, mivel így érthetőbb lett volna a Hosnian rendszer öt bolygójának elpusztítása, valamint A Jedi visszatér után kialakult politikai rendszer is.

star-wars-az-ebredo-ero

Látomások

Rey Erő-víziója hosszabb lett volna a látottaknál: eredetileg magába foglalta Luke és Vader harcát a Bespinen, ezt bizonyítja, hogy a Hasbro több figurát is készített a klasszikus karakterekről. Ezen felül azt is megtudtuk volna, hogyan is került pontosan Mazhoz Luke fénykardja. Sebaj, legalább maradt pár rejtély a következő részekre is…

Hósiklós üldözés

A Starkiller bázis közelében Rey és Finn egy kis hajszába bonyolódott volna pár rohamosztagossal, ezt támasztja alá pl. egy kiadott LEGO szett is.

Vader, a példakép

Vajon miért isteníti nagyapját Kylo, mikor az végül megtagadta a Sötét Oldalt, és visszaállt a jók közé? Sokakban merült fel ez a kérdés a film megtekintése után. Erre adhatott volna választ Kylo és Snoke fővezér hosszabb párbeszéde, amiből kiderül, hogy mindketten tisztában vannak Anakin Skywalker életének utolsó tettével. Snoke ugyan Vadert hibáztatja a Császár kudarcáért, de Luke megmentését „mindössze” egy bölcs ember pillanatnyi megingásának tartja. Éppen ezért, illetve ezzel tanítja Kylo-t, hogyan engedje el érzelmi kötődéseit. Így már világos, Kylo miért is öli meg a saját apját ahelyett, hogy elengedné…

sw_kylo_vader