10 tévés karakter, akik feldobták a 2015-ös tévés szezont

0 334

Az alábbiakban összeszedtünk 10 olyan mellékszereplőt, akik nélkül nem élveznénk annyira az adott sorozatot. Teljesen szubjektív, amolyan utólagos best of 2015 lista.

10. Helena (Orphan Black – Sötét árvák) – Tatiana Maslany

Az első évad óta nagyszerű pillanatokat tesz hozzá egy-egy epizódhoz, egyszerűen lehetetlen nem szeretni a saját törvényei szerint élő ukrán klóncsajt. Persze az Orphan Blackben minden egyes karakternek megvan a maga bája, de Helena egyszerre vicces, kegyetlen és imádnivaló.

Helena Orphan Black

9. Mellie Grant (Scandal – Botrány) – Bellamy Young

Én simán elnéznék egy olyan spin-offot, amelyben nincs Oliviai Pope meg Fitzgerald Grant, csupán Mellie Grant ügyeskedéseire fókuszál. Persze Mellie szerethetőségét éppen az adja, hogy folyamatosan ki akar törni Fitz és Olivia árnyékából.

Mellie Grant Scandal

8. Carol Peletier  (The Walking Dead) – Melissa McBride

Mostanra már nyugodt szívvel nevezhetjük főszereplőnek is, a még mindig sokszor házianyu-inkognitóban tevékenykedő Carolt, akinek egyrészt a legszebb szemei vannak az egész zombi-univerzumban, másrészt meg számtalan nagyszerű pillanatot okozott már a The Walking Dead 5 és fél évada során, pedig eleinte nemigen volt nála feleslegesebb karakter.

Carol Peletier - The Walking Dead

7. Victor Strand (Fear The Walking Dead) – Colman Domingo

A Fear The Walking Dead 2. évadában nem véletlenül lesz állandó szereplő a Fear The Walking Deadbe az évad felénél becsatlakozott Mr. Strand. A karakter ugyanis nagyon misztikus, nagyon oda kell figyelnünk minden mondatára és egyszerűen uralja a képernyőt, ahogy erre lehetőséget kap.

Victor Strand

6. Kilgrave (Jessica Jones) – David Tennant

“Szerinted nekem könnyű? Egyszer azt mondtam egy embernek, hogy bassza meg magát, látnod kellett volna mit művelt szerencsétlen.” A mások manipulálásában éllovas Jessica Jones-főgonoszt ezzel az egy mondattal jellemezhetnénk, de az is tény, hogy Kilgrave minden egyes momentuma fantasztikus volt.

David Tennant mint Kilgrave a Jessica Jones-ban

5. Whiterose (Mr. Robot) – BD Wong

Mindössze egyetlen részben tűnt fel (+ egy stáblista utáni jelenetben), de amellett, hogy a Mr. Robot 2015 legnagyobb hatású sorozata, Whiterose személyében egy olyan karakter is szerepet kapott, aki az egész világra nagy hatással van, ugyanis az ő karakterén keresztül egy kicsit jobban megértjük, hogy mi is áll a bizonyos 1 százalék és az Anonymous hackerei által vívott háború hátterében.

mr-robot-whiterose

4. Hollós Endre (Aranyélet) – Anger Zsolt

“Mi van nem kell a pénz? Ne mond már nekem, hogy Janka jól van lakva!” Kábé ezzel az egy mondattal küldi a múlt homályába Berényi Mikit, Hollós ugyanis mostantól hivatalosan is a magyar Jockey Ewing. Már csak abban reménykedünk, hogy egy esetleges 2. évad esetén sem feledkeznek meg róla az alkotók és még inkább kibontják a Miklósi családdal bábjátékozó karaktert.

Hollós Endre Aranyélet

3. Matt Jamison (The Leftovers  – A hátrahagyottak) – Christopher Ecclestone

A The Leftovers tökéletes 2. évada elsősorban attól működött, hogy kiváló karaktereket írtak a készítők. Közülük is kiemelkedett Matt Jamison, vagyis a pap karaktere, akinek vesszőfutását öröm volt nézni.

Matt Jamison The Leftovers

2. Peggy Blomquist (Fargo) – Kirsten Dunst

“Az csak egy repülő csészealj Ed, de most már mennünk kell.” A Fargo zseniális 2. évadának egyik legerőteljesebb karaktere a Kirsten Dunst által alakított Peggy, akit természetesen Eddel párban megnéznénk egy spin-offban is.

Peggy Blomquist

1. Wilson Fisk (Daredevil) – Vincent D’Onofrio

Az ember, akinek még a nevét is félve mondják ki és akire sokáig csak utalgattak a Daredevil 1. évadában. Ha a Marvel mozis univerzumában is Wilson Fiskhez hasonló gonoszokat tudnának teremteni, akkor valószínűleg nem röhögtem volna körbe az eddigi Marvel-mozikat.

Wilson Fisk