100 részes Star Wars-sorozat érkezhet a tévébe

0 270

Bár a Netflixnél vagy az Amazonnál jobb helyet nem nagyon tudunk elképzelni a projektnek, úgy tűnik végül a televízióba érkezhet majd meg a 10 évvel ezelőtt már Star Wars Underworld címen emlegetett projekt, amelyet a pletykák szerint 100 epizódosra tervez a Disney.

Star Wars Underworld Star Wars 1313

A sorozat az eredeti és a prequel trilógia között játszódott volna. Nem tervezték, hogy a filmek bármelyik főbb szereplőjének szerepe lesz benne, legfeljebb Boba Fett neve merült fel ? merthogy az Underworld a Star Wars-univerzum alvilágában játszódott volna (játszódna), rivalizáló gengszterek és maffiacsaládok közegében, akik a Birodalom egyre növekvő hatalma alatt nyögve igyekeznek fennmaradni – írja a Geekz.

George Lucas és Rick McCallum mellett Ronald D. Moore forgatókönyvíró (Star Trek, Battlestar Galactica) szállt be a munkálatokba, és azt mondták, úgy kell elképzelni a sorozatot, mint egyfajta űrben játszódó Deadwoodot vagy Keresztapát. A sorozatot sokkal sötétebb tónusúnak tervezték a színes-szagos filmeknél (ezért is jutott eszembe kapásból a Netflix), de aztán a Disney színre lépésével nem lett az egészből semmi.

Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke azonban a napokban elmondta, hogy továbbra sem tettek le a sorozat megvalósításáról, igaz a Disney könnyen a saját szája íze szerint variálhatja a sorozatot, különösen ha mondjuk az – elsősorban a nőket megcélzó – ABC csatornára képzelik el a sorozatot.

Kennedy egyébként egy másik, 2013-ban hivatalosan is elkaszált projekttel kapcsolatban is reményteljeset nyilatkozott, ez pedig a 1313 projektcímre keresztelt videójáték, amely Boba Fett kalandjait mesélte volna el Coruscant egy földalatti (1313-as) szintjén, alvilági alakok és fejvadászok között, vagyis szintén sötétebb tónust képvisel és időben szintén a két trilógia közt játszódott volna.

Hamarosan kiderül tényleg lesz-e belőlük valami.