11 dolog amit már tudunk a Trónok harca 6. évadáról

1 667

Alig két hónap van hátra a Trónok harca új évadának premierjéig, és a regények történetétől végérvényesen elszakadó sorozat 6. szezonjának kapcsán még mindig a sötétben tapogatózunk. A két támpont, amelyek alapján némi következtetést levonhatunk a következő évad cselekményét illetően, egy fotógaléria és egy teaser formájában érkezett. Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a kulcsfontosságú momentumokat,amiket már most – nagyrészt – biztosra vehetünk.

Trónok Harca - Arcok csarnoka

11. Sansa és Theon túlélték a zuhanást

Mindeddig a levegőben lógott a válasz arra a kérdésre, hogy Sansa és Theon túlélték-e az ugrást Deres falairól miközben Ramsay elől menekültek, noha azért sejthető volt, hogy nem érheti ennyire „olcsó” halál a történet két főbb szereplőjét is. A kép alapján most már bizton állíthatjuk, hogy mindketten jól vannak, bár kissé meggyötörtek. A nagy kérdés az ezen a történetszálon, hogy vajon időben találnak-e segítséget (itt most Brienne-re nézünk jelentőségteljesen), esetleg sikerül eljutniuk valamelyik Stark-hű ház várához, akik menedéket nyújtanak nekik, vagy a Bolton-fattyú elkapja őket.

gots602

10. Sansa terhes?

A balszerencse szó alatt valószínűleg Sansa képét találjuk a szótárban, hiszen azután, hogy megölették a rémfarkasát, végig kellett néznie apja lefejezését, majd némi Joffrey-s terror után – aki nem mellesleg az első két traumáért is felelős – következett két kényszerházasság, a második egy szadista elmebeteggel. A jelenlegi apósa felelős azért, hogy egy esküvőn lemészárolták az anyját és a bátyját pár tucat fontos északi lorddal együtt, ráadásul az ősi Stark erődítményben pöffeszkednek.

game_of_thrones_sansa

Minderre már csak hab lenne a tortán, ha várandós lenne Ramsay gyermekével is. Erre persze kicsi az esély, de az egyik friss fotón gyanúsan gömbölyödik hastájékon Sansa. Persze lehet, hogy csupán optikai csalódás vagy a kezeit melengeti a ruhája alatt.

9. Myrcella halott

Azok után, hogy Oberyn jóvoltából képbe kerültünk azzal, mennyire csúcsra járatják a méregkeverést és használatot Dorne-ban, illetve hogy láttuk Ellariát bevenni az ellenmérget, talán nem sok kétség maradt senkiben, hogy Myrcellát is kihúzhatjuk az élő szereplők listájáról, de most már 100%-ig megbizonyosodhatunk erről. Jaime-nek lesz mivel elszámolnia az amúgy sem jó passzban lévő Cersei előtt.

8. Daeneryst elfogta egy új Khal

A megszámlálhatatlan dothraki lovast látva, akik bekerítették a Drogon által a halál torkából kimenekített Daeneryst, ez persze nyilvánvaló volt. A fogva tartott Dany képeit látva plusz a Targaryen-lobogós teaser alatti szöveget hallgatva viszont egyértelművé vált, hogy nem túl szívélyesen fogadták az egykori khaleesit. Persze Daenerysnek van már tapasztalata abban, hogyan kell kezelni a dothrakikat, ám valószínűleg ezzel a khallal nem lesz olyan könnyű dolga, mint Drogóval, hiszen annak idején férje halála után elpártolt mellőle szinte mindenki, és csak egy maroknyian követték őt Qarthig.

daenerys-game-of-thrones-season-6

7. Arya még mindig vak

Az 5. évad végén a Fekete és Fehér Házában Arya megvakult büntetésből azért, mert engedély nélkül megölte Meryn Trantet, aki régóta ott figyelt a lány halállistáján. A képek tanúsága szerint az állapot egyelőre permanens, ráadásul visszakerült Braavos utcáira, ám a körülmények ellenére ebből akár profitálhat is, hiszen a többi érzékszervére kénytelen hagyatkozni, amelyek ezzel felerősödnek, így pedig pusztán hang alapján felismerheti a hazugságot – ezzel pedig ő maga is jobb Arcnélkülivé válik.

game_of_thrones_season_6_1_arya

6. Margaery-t is meg akarják törni a Verebek

Az előző évadban Cersei volt inkább a Hit reflektorfényében, ám a szégyenmenete után bűnei egy részéért bocsánatot nyert, így most Margaeryre terelődött a figyelem. Az ő bűne közel sem akkora, mint az anyakirálynőjé – a bátyja védelmében hazudott -, ám az egyház jelenlegi fanatizmusát ismerve ő is meg fogja kapni méltó büntetését.

5. A vas szülöttei visszatérnek!

Balon Greyjoyt, a Vas-szigetek urát a 3. évad vége óta nem láttuk, és nem is hallottunk róla túl sokat, erre most itt áll előttünk, zord arckifejezéssel – bár valószínűleg a vas szülöttei nem igazán tudnak máshogy kinézni. Ezzel bizonyossá vált, hogy a Greyjoyok ismét fontos tényezői lesznek a hatalmasok játszmájának, pláne, ha idevesszük azt a tényt is, hogy Euron Greyjoy, Balon elég rapszódikus természetű öccse is feltűnik majd.

gots601 greyjoy

4. Bran újra Deresben van, és két lábon áll

Talán ez az egyik legmeglepőbb fotó, hiszen Brant a 4. évadban a Háromszemű Holló varsafa alatti barlangjában hagytuk, mégpedig úgy, hogy a lábai bénák voltak. Erre most Deres falai közt álldogál az idős zöldlátóval együtt, ráadásul a saját lábain. Minden arra utal, hogy egy múltbéli vízióban vagyunk, ami örömteli, hiszen a történet fontos titkaira derülhet fény Bran látó-képességével.

bran-stark-game-of-thrones-season-six

3. Havas Jon visszatér?

Jon halott, ezt már nagyjából mindenki elmondta a többszáz fős stábból, a kérdés azonban az, hogy vajon valamilyen úton-módon visszatér-e?!

A teaser plakáton ő volt, most az Arcok Csarnokában is viszontlátjuk, és halljuk, amint azt mondja: „Közeleg a hosszú éjjel, és a holtakat hozza magával.” Lehetséges, hogy ez egy apró kikacsintás lenne a készítőktől a rajongók felé? Hiszen Jon is halott jelenleg…

Trónok harca 6 évad Havas Jon

2. Észak nem felejt!

Az Arcok Csarnokában játszódó teaserben javarészt olyan karakterek szólalnak meg, akik a Stark-házba tartoznak. (Az egyetlen kivétel ez alól Joffrey.)

Noha lehetséges, hogy a koncepció az volt, hogy az egyes évadok fontos haláleseteit idézik meg ezzel, ám a hangsúly akkor is az Északról származó szereplőkön van, így reménykedhetünk abban, hogy a régióban végre valami mozgolódás lesz annak érdekében, hogy megbosszulják a Starkokkal történt borzalmakat.

Tróno harca arcok csarnoka

1. Újabb halálesetek előrevetítése

Ned, Robb, Catelyn, Jon, Joffrey – mind-mind olyan halott szereplők, akiket szerettünk (vagy szerettünk gyűlölni), szóval az ő felbukkanásuk nem volt meglepő az Arcok Csarnokában. De Tyrion mit keres ott? És mellette Daenerys és Sansa? Alattuk pedig Cersei, Arya és Jaime?

Mindannyian egészen biztosan nem fognak találkozni a teremtőjükkel a 6. évadban, hiszen akkor nem igazán lenne olyan központi karakter, akire lehet építeni, ám a sorozat újfent emlékeztet bennünket arra, ami egy arcul csapásként tudatosult bennünk már az első évad 9. részében is, és azóta folyton: Senki sincs biztonságban.