Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

13+1 érdekesség a 10 éves Losttal kapcsolatban

Idén 10 éve, hogy véget ért a Lost, amelynek mitológiája és történelme még négy évvel a befejezés után is állandó beszédtéma sorozatrajongói körökben. Az emlékezést egy 13+1 pontból álló érdekességcsomaggal indítjuk.

2

Idén 10 éve, hogy véget ért a Lost, amelynek mitológiája és történelme még négy évvel a befejezés után is állandó beszédtéma sorozatrajongói körökben. Az emlékezést egy 13+1 pontból álló érdekességcsomaggal indítjuk.

 1. A duplarészes nyitó epizód máig minden idők legdrágább pilotja. A forgatás 10 millió dollárjába került az alkotóknak.
 2. A sorozat tulajdonképpen főszereplőjének számító Matthew Foxot eredetileg csak a pilotra szerződtették, az első forgatókönyv szerint ugyanis karaktere, Dr. Jack Shephard az első részben életét veszítette volna.
 3. Vincent, a sorozat kutyája valójában szuka.
 4. Ian Somerhalder volt az első színész, akit leszerződtettek a sorozatba és érdekes módon ő volt az első állandó szereplő is aki meghalt. Somerhalder egyébként olyannyira nem tudta, hogy a karakterét Boone Carlylet kiírják a sorozatból, hogy a legenda szerint éppen házat akart venni Hawaii-n (ott forgattak ugyebár), amikor közölték vele a rossz hírt az alkotók.
 5. Eredetileg Jorge Garcia, vagyis Hurley kapta volna Sawyer szerepét, még Yunjin Kim (Sun) Kate Austenét. Végül ugye Josh Holloway illetve Evangeline Lilly kapták meg a szerepeket.
 6. Josh Holloway a hat évad során mindig a saját csizmáját viselte a sorozatban, nem volt hajlandó felvenni a kellékcsizmákat.
 7. Terry O’Quinn (John Locke) olyan közel lakott a forgatás helyszínéhez, hogy szinte minden alkalommal gyalog járt dolgozni.
 8. Nikki_Paulo_Lost
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Gmail
  • reddit
  • LinkedIn
  • Tumblr
  Nikki (Kiele Sanchez) és Paulo (Rodrigo Santoro) karakterét nagyon szerették volna beleírni a sorozatba az alkotók. Végül a 3. évadban el is kezdték behozni őket, de a nézői fogadtatás olyannyira rossz volt, hogy végül hamar meg kellett válni a karakterekről. Ezt az alkotók egyébként nagyon bánják, szerintük két nagyszerű színésztől vettünk búcsút az egyik legmorbidabb, élve eltemetős filler-epizódban.
 9. A sorozat alkotói későbbi sorozataikban is előszeretettel utaltak vissza a Lostra. Egy-egy rendszámtábla, vagy házszám erejéig biztosan előkerültek a Lost kultikus számai, a 4-8-15-16-23-42.
 10. Ha már a számok szóba jöttek. A színészek későbbi sorozataikban is előszeretettel vettek és veszik fel a Lostos karaktereiket. Jorge Garcia például az Így jártam anyátokkalban játszotta a számok bolondját.
 11. De más sorozatok alkotói is előszeretettel csapnak le a színészekre. A Lostban Libbyt alakító Cynthia Watros, a Bernardot alakító Sam Anderson, az Alexet alakító Tania Raymonde, az Amy Goodspeedet alakító Reiko Aylesworth és a mindig háttérben maradó Greg Grunberg, a Desmondot alakító Henry Ian Cusick is feltűnt a Hawaii Five-0-ban, még Daniel Dae Kim főszereplőként és Terry O’Quinn visszatérő szereplőként állandó tagja a Hawaii-i elitalakulatnak. Utóbbi kettő ugye szépen végigtolta a Lost mind a hat évadát. A Hawaii Five-0 amúgy is nézőbarát alkotói, még attól sem riadnak vissza, hogy olyan párbeszédekkel zrikálják egymást a főhősök, mint az “ugye szerinted is olyan, mint ha egy lakatlan szigeten lennénk” és hasonlók.
 12. A Hawaii Five-0 mellett egy másik CBS-sorozat, a Person of Interest is előszeretettel alkalmaz ex-Lostos színészeket (Michael Emerson, Ken Leung), a szintén CBS-es Intelligenceben is ex-Lostos a főszereplő, még a Lost alkotóinak jelenleg is futó fantasy-sorozatában az Egyszer volt, hol nem voltban számolatlanul tűnnek fel a pokoli édent is megjárt színészek.
 13. Az idei PaleyFesten az is kiderült, hogy bár a legtöbb elmélet szerint mindenki halott volt a sorozatban – a repülőgép becsapódása után -, az alkotók szerint ez valójában nem így van. Hanem? Na azt nem árulták el.

+1 És persze azóta sem volt olyan sorozat, amiben ennyi karaktert ennyire jól tudtak volna mozgatni az alkotók és amely annyi mitológiát és találgatást indított útjára, mint a Lost.

Share This