Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

1922 – Októberben is jön egy Stephen King történet a Netflixre

0

Thomas Jane, Neal McDonough és Molly Parker főszereplésével érkezik a Netflixre októberben az These Final Hours-szal berobbant Zak Hilditch Stephen King adaptációja, aki az itthon Minden sötét, csillag sehol címet viselő novelláskötetben megjelent 1922 című történetet dolgozta át mozgóképre.

A történet helyszíne egy nebraskai tanyaház Hemingford Home-ban. A kisváros King rajongóinak a „Végítélet” című regényből már ismerős lehet: az abban szereplő Abigail anya itt lakott, és az Az című regényben felnőttkorában Ben Hanscom költözik ugyanide. Most egy házaspár a történet főhőse, amely hölgy tagja el szeretné adni a farm őt illető részét, ami olyannyira nem tetszik a férjnek, hogy meggyilkolja őt. Tette azonban kísérteni kezdi őt…

Az „1922” mesterien adagolja a feszültséget, a szörnyű események és a gyarló központi figura sajátos, olykor komikus beszédfordulatai egyszerre rettentő és szórakoztató kontrasztban állnak, kíváncsian várjuk, hogy ezt mozgóképen is sikerül-e visszaadni.

Az 1922 október 20-án kerül fel a Netflixre, amely még ebben a hónapban egy másik Stephen King történetet, a Bilincsben-t is bemutatja a nagyközönségnek.

Share This