2 hónap alatt ütne be az apokalipszis egy “zombi” járvány esetén

750

Egy új, matematikai alapú számítógépes szimulációs eredmény szerint csupán 60 napja lenne az emberiségnek, hogy tegyen valamit, ha valóban kialakulna a jövőben egy zombi járvány – számol be egy kutatás eredményéről az avilagtitkai.com.

jarvany-kitores-zombi

Léteznek ma is a Földön olyan különleges vírusok, melyek mutálódva könnyen zombivá változtathatják az embereket. Ha ezt még kombinálnánk egy gyorsan terjedő nátha jellegű vírussal, akkor néhány hónap alatt a zombikhoz hasonlóvá válna a világ jelentős része.

Új, számítógépek segítségével végzett és kiszámolt modell vetítette előre, mennyi időnek kellene eltelnie ahhoz, hogy egy ilyen zombi járvány maga alá gyűrje az emberiséget.

A számítógépes szimuláción az Argonne Nemzeti Laboratórium dolgozott, mert komolyan kíváncsiak voltak az elméleti felvetésre.

Ezen nem szabad meglepődnünk, mert a Pentagon és a Védemi Minisztérium is több hivatalos tervet készített már arra az esetre, ha zombi járvány törne ki az USA-ban.

Nem akármilyen szimulációs modellel tesztelték le az elméleti felvetést, ugyanis a kutatók által írt algoritmust már korábban is használták hivatalos becsléseknél, amikor az Ebola terjedését kellett megjósolni.

A szimulációban Chicagoba tették a zombi járvány kiindulási pontját. Innen számolták ki, hogyan terjedne, és mennyi időbe telne olyan szintre kinőnie magát a vírusnak, hogy az visszafordíthatatlanná váljon.

Az eredmények megdöbbentőek voltak. A tesztek szerint alig 60 nap kellene ahhoz, hogy az emberiséget bekebelezze a járvány.

A számítások szerint 60 nap alatt 2 millió chicagoi lakos változna át zombivá, és közel fél millióan már halottak lennének.

Ez persze ugyan nem a Föld teljes lakossága, de ha ennyi idő alatt Chicago nagy része már fertőzöttekkel lenne tele, logikus a felvetés, hogy addigra már számtalan más helyen, a tengerentúlon, más kontinenseken is gócpontok alakuljanak ki.

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Ez is érdekelhet Ettől a szerzőtől

Komment