Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

2 hónap alatt ütne be az apokalipszis egy “zombi” járvány esetén

0

Egy új, matematikai alapú számítógépes szimulációs eredmény szerint csupán 60 napja lenne az emberiségnek, hogy tegyen valamit, ha valóban kialakulna a jövőben egy zombi járvány – számol be egy kutatás eredményéről az avilagtitkai.com.

Léteznek ma is a Földön olyan különleges vírusok, melyek mutálódva könnyen zombivá változtathatják az embereket. Ha ezt még kombinálnánk egy gyorsan terjedő nátha jellegű vírussal, akkor néhány hónap alatt a zombikhoz hasonlóvá válna a világ jelentős része.

Új, számítógépek segítségével végzett és kiszámolt modell vetítette előre, mennyi időnek kellene eltelnie ahhoz, hogy egy ilyen zombi járvány maga alá gyűrje az emberiséget.

A számítógépes szimuláción az Argonne Nemzeti Laboratórium dolgozott, mert komolyan kíváncsiak voltak az elméleti felvetésre.

Ezen nem szabad meglepődnünk, mert a Pentagon és a Védemi Minisztérium is több hivatalos tervet készített már arra az esetre, ha zombi járvány törne ki az USA-ban.

Nem akármilyen szimulációs modellel tesztelték le az elméleti felvetést, ugyanis a kutatók által írt algoritmust már korábban is használták hivatalos becsléseknél, amikor az Ebola terjedését kellett megjósolni.

A szimulációban Chicagoba tették a zombi járvány kiindulási pontját. Innen számolták ki, hogyan terjedne, és mennyi időbe telne olyan szintre kinőnie magát a vírusnak, hogy az visszafordíthatatlanná váljon.

Az eredmények megdöbbentőek voltak. A tesztek szerint alig 60 nap kellene ahhoz, hogy az emberiséget bekebelezze a járvány.

A számítások szerint 60 nap alatt 2 millió chicagoi lakos változna át zombivá, és közel fél millióan már halottak lennének.

Ez persze ugyan nem a Föld teljes lakossága, de ha ennyi idő alatt Chicago nagy része már fertőzöttekkel lenne tele, logikus a felvetés, hogy addigra már számtalan más helyen, a tengerentúlon, más kontinenseken is gócpontok alakuljanak ki.

Share This