Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

20 film Valentin-napra azoknak, akik nem csak nyáladzani szeretnének

0

Sokan nem szeretik a Valentin-napot, mert erőltetett, fölösleges, képmutató ünnepnek, a párkapcsolat problémáinak tradicionálisan szentesített szőnyeg alá söprési időszakának tartják.

Valóban az lehet az érzésünk, hogy egy jól működő szerelmi viszonyban a február 14-i megőrülés és az egymáson alkalmazott, mosoly és ölelés mögé bújtatott érzelmi terror teljesen indokolatlan. Ugyanakkor az intelligens, kapcsolatuk állásával és lényegi elemeivel, na meg a problémákkal tisztában lévő párok is érezhetnek késztetést arra, hogy valamilyen módon megüljék ezt a napjainkra minden egyéb alkalomhoz hasonlóan felületessé és elüzletiesedetté vált ünnepet. Mivel a Valentin-nap a halloweenhez hasonlóan átragadt ránk az angolszász kultúrák majmolása által, érthető, hogy Magyarországon is sokat beszélnek a dologról. Egy jó film kiválasztásával és közös megnézésével elég könnyedén át lehet vészelni ezt az időszakot is, és mivel minden egyes néző, aki A sötét ötven árnyalata helyett valamilyen minőségi mozgóképre voksol, máris miniatűr győzelmet arat a szemétkultúra felett, íme segítségképpen húsz olyan alkotás, amely a romantikus narratíva kontextusában, intelligensen és éretten próbálja megfejteni fajunk egyik legbonyolultabb fogalmát, amit úgy hívnak, hogy szerelem.

Az alábbi lista nem rangsort prezentál, hanem egyszerű felsorolást. A filmeket bemutatásuk dátuma szerint állítottam sorba.

Ez lenne az én ajánlatom A sötét ötven árnyalata helyett. És te milyen filmeket részesítesz előnyben, ha romantikus kikapcsolódásra vágysz? Kommentbe a válaszokat!

Forrás Movie Tank
Share This