2017 legjobban várt filmjei: A sci-fik

0 946

Folytatódik 2017-előzetes listasorozatom. A drámák és a vígjátékok után az egyik legközkedveltebb műfajt, a science fiction-t veszem elő, ugyanis eme kategóriában is érkeznek nagyon érdekes produkciók.

Íme a legjobban várt sci-fi filmek 2017-ből!

Utazók

Magyar premier: január 12.

Chris Pratt és Jennifer Lawrence a fiatal amerikai filmszínész-generáció kettő talán legközkedveltebb neve, így a mozgókép, amiben közösen játszanak, gyakorlatilag borítékolható sikernek örülhet. Az Utazók az előzetesek alapján kiszámíthatatlan alkotás, lehet nagyon jó, de akár kifejezetten gyenge is. Meglátjuk!

Ghost in the Shell – Páncélba zárt szellem

Magyar premier: március 30.

A jövő filmév egyik legjobban várt produkciója akár kifejezetten kimagasló is lehet. Az alapanyagon nem fog múlni, hiszen Rupert Sanders korszakformáló animéből dolgozhatott. Scarlett Johansson jó választásnak tűnik a főszerepre, remélhetőleg nem is okoz csalódást.

Life – Élet

Magyar premier: május 11.

Űrhajós hőseink marsi életformák után kutatnak, ám miután meglelik azt, amit kerestek, hamar visszájára fordul a dolog, és máris az életükért kell küzdeniük. Impozáns színészgárda, érdekes filmötlet. Várós.

Valerian and the City of a Thousand Planets – Valerian és az ezer bolygó városa

Magyar premier: július 21.

Luc Besson újra űroperát komponál, ami nagyon, de nagyon jól néz ki. Gyönyörű látványvilág, részletgazdag univerzum és izgalmas akciók várhatók. Ha a történet is jó lesz, valószínűleg nemigen fogunk panaszkodni.

War for the Planet of the Apes – A majmok bolygója: Háború

Amerikai premier: július 14.

Andy Serkis harmadszorra is visszatér, hogy gyönyörű motion capture-ben életre keltse Caesart, a majmok vezérét. A harc kitör, bolygónk sorsa pedig végleg eldőlni látszik.

Alien: Covenant

Amerikai premier: május 19.

Óriási örömet okozott a hír, miszerint három hónappal a tervezett premier előtt érkezik Ridley Scott legújabb látomása. A Prometheus-hoz és A nyolcadik utas: a Halál-hoz is szervesen kapcsolódó történet várhatóan 2017 egyik kirobbanó filmélménye lesz.

Blade Runner 2049 – Szárnyas fejvadász 2049

Amerikai premier: október 6.

Ismét Ridley Scott, bár igaz, hogy a rendezői széket ezúttal átadta Denis Villeneuve-nek, aki az Érkezés után garantáltan nem fércművel fogja folytatni a legendás klasszikust. Harrison Ford is visszatér, mellette pedig Ryan Gosling-ot láthatjuk majd.

Star Wars VIII.

Magyar premier: december 14.

A Disney eddig nem okozott csalódást, hiszen első kettő Star Wars-filmjük megtalálta a közös pontot a rajongók nagy részével. Jövőre folytatódik az új trilógia, a második részt a Looper rendezője, Rian Johnson szállítja.

Annihilation

Még nem ismert a pontos premierdátum

Főhősünk egy biológus lesz, aki olyan vidékre téved, ahol nem a megszokott módon működnek a természeti törvények. Érdekes alapötlet, jó film lehet belőle.

annihilation

Anon

Még nem ismert a pontos premierdátum

Andrew Niccol visszatér a sci-fihez. A korábban nagy tehetségként számon tartott rendező az utóbbi években veszített a személyébe fektetett nézői bizalomból, de most javíthat. Antiutópisztikus történetének főszereplői Clive Owen és Amanda Seyfried lesznek.

anon

The Discovery

Amerikai premier: január 20.

Véleményem szerint 2017 legeredetibb filmje is lehet ez a produkció. A történet szerint a tudomány cáfolhatatlanul bebizonyította a halál utáni élet, a túlvilág létezését, hőseinknek pedig eme felismerés firss hatása alatt kell e világi mindennapjaikat élniük.

discovery

The Space Between Us

Amerikai premier: február 3.

Az emberiség végre-valahára kolonizálta a Marsot. Az első ember, aki a vörös bolygón született, most hazatér fajának szülőbolygójára, hogy megismerje annak szépségeit. Az egészen gyönyörűnek ígérkező produkció színészgárdáját Asa Butterfield és Gary Oldman erősítik.

Before i Fall – Mielőtt elmegyek

Amerikai premier: március 3.

A tinisített sci-fi filmek következő képviselője az időhurok jelenségét dolgozza fel. Az előzetes alapján a projekt egyszerre tűnik unalmasnak és érdekesnek. Reméljük, a kész film felbontja majd ezt a zavaró paradoxont!

God Particle 

Még nem ismert a pontos premierdátum

A Cloverfield váratlanul filmuniverzummá nőtt történetfolyama jövőre megkapja harmadik felvonását, már ha minden jól megy. Korábban nem volt ismeretes a tény, miszerint a produkció ezt a funkciót is betölti, mindössze néhány hónapja derült ki, hogy a God Particle J.J. Abrams titokzatos sci-fi világában fog játszódni.

god-particle

Ha úgy érzed, vannak még fontos és várós címek, amiket kihagytam, kommentben írd meg!

Forrás Movie Tank