2017 legjobban várt filmjei: A vígjátékok

0 826

Rohamosan közeledik 2017, ennek megfelelően ideje továbbhaladni a műfajok szerint részekre bontott évelőzetes listázással. Legutóbb a legérdekesebbnek ígérkező filmdrámákat szedtem össze, most pedig arra igyekszem rávilágítani, hogy mely címeket kell jövőre figyelemmel kísérniük azoknak, akik elsősorban nevetni vagy nevetni is járnak a moziba.

Íme a legjobban várt vígjátékok 2017-ből!

Bastards – Apavadászat

Amerikai premier: január 27.

Szórakoztató és vicces road movie-nak ígérkezik Ed Helms és Owen Wilson őrültsége. Két testvér megtudja, hogy az, akit eddig apjuknak gondoltak, valójában nem is annyira létezett, így útra kelnek, hogy felkutassák a valódi fatert, aki akár még J.K. Simmons is lehet.

Fist Fight – Pofoncsata

Magyar premier: február 16.

A gimnáziumi bully-tendenciáról szóló mozgóképek világában általában a gyerekek egymás között lebonyolított atrocitásait bemutató cselekmények jellemzőek, ám most fordul a kocka. Ice Cube és Charlie Day tanárokat alakítanak, akik nézeteltérésbe, majd a mű címéhez hűen fizikai konfliktusba bonyolódnak.

Going in Style

Amerikai premier: április 7.

Nagy múltú, élő legendák lehetséges veszteség fenyegetésétől mentes jutalomjátékait mindig öröm nézni. Ezúttal Alan Arkin, Morgan Freeman és Michael Caine fognak össze, hogy nyugdíjas napjaik megkoronázásaként meglovasítsanak néhány milkót.

The Book of Henry

Amerikai premier: június 16.

Naomi Watts mintha kezdené lendületét veszíteni. Jó lenne végre újra egy kimagasló mozgókép kimagasló szerepében látni a nagyszerű színésznőt. Colin Trevorrow filmje alkalmas lehet a reneszánsz megteremtésére. A produkcióban Watts egy zseni gyermekét nevelő egyedülálló anyát fog megformálni.

the-book-of-henry

Rock That Body

Amerikai premier: június 16.

A bulivígjáték zsánerének következő képviselője a lánybúcsús vonalon haladva igyekszik majd megedzeni rekeszizmainkat. Egy chippendale fiú halálából indul a bonyodalom, amelyben része lesz Scarlett Johansonnak és Demi Moore-nak is.

rockthatbody

Baby Driver

Amerikai premier: augusztus 11.

A nagy népszerűségnek örvendő Edgar Wright akcióvígjátékáról eleddig kevés információ látott napvilágot. Egy félresikerült rablás és szenvedő alanya állnak majd a középpontban. A színészgárdában olyan nevekre figyelhetünk fel, mint Lily James, John Bernthal és Kevin Spacey.

Ansel Elgort;Jon Hamm;Jamie Foxx;Eiza Gonzalez

Kingsman: The Golden Circle

Amerikai premier: október 6.

Matthew Vaughn visszatér morbid módon kiforgatott titkos ügynök-paródiájával, amelynek első része nagy sikert aratott (nekem mondjuk pont nem tetszett). Taron Egerton ezúttal egy, az ügynökséget ért támadás elkövetője ellen száll harcba, remélhetőleg igencsak látványos és szórakoztató tálalásban.

kingsman_2

Logan Lucky

Amerikai premier: október 13.

Steven Soderbergh számos műfajban kipróbálta már magát pályafutása során. Ezúttal úgy fest, egyik nagy sikeréhez, az Ocean’s-trilógiához nyúl vissza, legalábbis jövőre érkező produkciója ismételten egy rablásról fog szólni, de a dolgokhoz a NASCAR-nak is köze lesz. Amúgy hidrogénszőke Daniel Craig érdekel valakit?

loganlucky

The Killing of a Sacred Deer

Még nem ismert a pontos premierdátum

Yorgos Lanthimos, A homár rendezője következő dramedyjében egy konfliktusok súlya alatt nyögő család életébe enged bepillantást. Colin Farrell egy terapeutát fog megformálni, karakterének feladata a rokonsági mikrokozmosz feszültségeinek elsimítása lesz.

the-killing-of-a-sacred-deer

Downsizing

Amerikai premier: december 22.

Alexander Payne fekete komédiájában egy férfi ráébred, hogy élete sokkal jobb lenne, ha képes volna összezsugorodni. A szatirikus produkció főszereplői Matt Damon és Kristen Wiig lesznek.

downsizing

How to Talk to Girls at Parties

Még nem ismert a pontos premierdátum

A Neil Gaiman története alapján készülő produkcióban egy földönkívüli eltéved, hogy ezt követően a londoni lakosság különös világába bepillantást nyerve emlékezetes kalandba sodródjon.

how-to-talk-to-girls-at-parties

Battle of the Sexes

Még nem ismert a pontos premierdátum

A vélhetően a díjszezon környékén megérkező produkció igaz történetet dolgoz fel. 1973-ba utazunk, hogy megtekintsük a két teniszcsillag, Billie Jean King és Bobby Riggs összecsapását. A főszerepekben Emma Stone és Steve Carell.

battle-of-the-sexes

Tully

Még nem ismert a pontos premierdátum

A fanyar vígjátékairól ismert Jason Reitman a Pszichoszingli után újra Charlize Theronnal dolgozik. Közös filmjük az anyaság viszontagságairól fog szólni.

tully

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Még nem ismert a pontos premierdátum

Martin McDonagh műve a hivatalos besorolás szerint krimi, de az Erőszakik és A hét pszichopata és a si-cu rendezőjétől valószínűleg nem véresen komoly történetet, inkább életszagú fekete komédiát kapunk majd. Bár lehet, hogy utóbbi zsáner valójában komolyabb a legtöbb véresen komoly alkotásnál…

three-billboards-outside-ebbing-missouri

Yeh Din Ka Kissa

Még nem ismert a pontos premierdátum

Adam Sandler és Ben Stiller közös vígjátéka remélhetőleg inkább utóbbi megszokott stílusjegyeit fogja magán viselni. Igaz, Noah Baumbach rendezőről is nehéz elképzelni, hogy engedjen Sandler undorkomédiájának.

yeh_din_kakissa

Egyelőre cím nélküli Woody Allen-film

Még nem ismert a pontos premierdátum

A romantikus komédia és a dramedy tulajdonképpen már megkoronázott királya természetesen jövőre is hozza évi kvótáját. Valószínűleg addig ácsorog majd a kamera mögött, mesélve emberi, kedves de azért enyhén csípős történeteit, amíg szíve hajlandó dobogni a mellkasában.

egyelore-cim-nelkuli-woody-allen-film

Pitch Perfect 3 – Tökéletes hang 3

Amerikai premier: december 22.

Az a cappella hangszermentes zenei produkció dívái visszatérnek 2017 karácsonyán. A kellemes, de persze nem világmegváltó zenés komédia ezzel trilógiává bővül. Egyelőre nem ismert a szinopszis, de a színészgárda fontos tagjai biztosan visszatérnek.

In this image taken on Friday, Sept. 21, 2012, from left, actress Brittany Snow, screenwriter Kay Cannon, actress Anna Kendrick, actress Rebel Wilson, from the film "Pitch Perfect," pose for a portrait at The London Hotel, in West Hollywood, Calif. Funny women are flourishing in comedies that are produced and written by women. (Photo by Matt Sayles/Invision/AP)
In this image taken on Friday, Sept. 21, 2012, from left, actress Brittany Snow, screenwriter Kay Cannon, actress Anna Kendrick, actress Rebel Wilson, from the film “Pitch Perfect,” pose for a portrait at The London Hotel, in West Hollywood, Calif. Funny women are flourishing in comedies that are produced and written by women. (Photo by Matt Sayles/Invision/AP)

Amennyiben úgy érzed, kihagytam egy vagy több általad várt és fontosnak ítélt címet, kommentben bombázhatsz!

 

Forrás Movie Tank