Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

2019-ben érkezik a THE TERROR 2. évada

Az AMC bejelentette, hogy folytatja a rendkívül népszerű, és a kritikusok által is elismert sorozatát, ráadásul néhány fontos infót is elárultak róla.

0

A “The Terror” soron következő epizódjai a második világháború idején játszódnak majd, főszerepben egy olyan rejtélyes kísértettel, ami egy japán-amerikai közösséget üldöz dél-kaliforniai otthonából a csendes-óceáni háború internálótáboraiba.

A “The Terror” első évada 1847-ben játszódik, amikor a Brit Királyi Haditengerészet flottája az északnyugati átjáró felfedezésére indul. Az expedíció minden rémálmot felülmúl, a legénység teljesen átfagyott, a készletek kifogyóban vannak, és a viszontagságos helyzetben már nem csak elemekkel, de egymással is harcba szállnak a fedélzeten az életben maradásért.

Az antológia második részének alkotói Alexander Woo (“True Blood”) és Max Borenstein (“Kong: Skull Island,” “Godzilla”), utóbbi ötletgazdaként, előbbi showrunnerként jegyzi a produkciót.

A 10 részes sorozat a tervek szerint 2019-ben kerül az AMC képernyőire, melynek executive producerei Ridley Scott, valamint Dan Simmons, David W. Zucker, Alexandra Milchan, Scott Lambert és Guymon Casady. Gyártói Scott Free, az Emjag Productions és az Entertainment 360, az AMC Studios-szal közösen.

A “The Terror” első évada szerte Amerikában az egyik legnépszerűbb drámasorozat lett, amit a kritikusok és a közönség egyaránt nagyon jól fogadott. A szakma a következő mondatokkal illette: “egy igazán borzasztó 19. századi rémálom”, “Elképesztő. A leghátborzongatóbb új tv show.”, “egyszerre filozofikus és elemző, ugyanakkor sokkoló és elképesztően ijesztő.”

A “The Terror” első évada lehetőséget adott arra, hogy egyedi módon közelítsünk az antológia műfajához. Mindannyiunknak tetszett az a koncepció, hogy a sorozat egy igaz történettel induljon, majd a későbbiek folyamán szőjük bele a kitalált horror jeleneteket. A végeredményre pedig mérhetetlenül büszkék vagyunk, ezért is vagyunk rettentő izgatottak a második évadot illetően, ami a 20. század egyik legfontosabb eseményét dolgozza fel Alexander Woo és Max Borenstein szemszögéből. – mondta el David Madden, az AMC, a Sundance TV és az AMC Studios original programming elnöke.

“Történelemrajongóként pontosan tudom, hogy a valóság sokszor ijesztőbb tud lenni a képzeletnél. – mondta Borenstein. A “The Terror” új évadában az alapot a saját történelmünk egyik legsötétebb és leghorrorisztikusabb időszaka adja, a japán-amerikaiak internálása ugyanis egy nagy szégyenfolt a nemzetünk történetén. Örülök, hogy az AMC lehetővé tette, hogy inspirálódjunk ebből a sötét korszakból, ahhoz, hogy reményeim szerint egy rémisztő és ütős végeredményt tudjunk felmutatni. – tette hozzá.

Share This