6 év börtönt kapott a Power Rangers egykori sztárja

PASADENA, CA - AUGUST 19: Actor Ricardo Medina Jr. participates in the 2012 Power Morphicon 3 held at the Pasadena Convention Center on August 19, 2012 in Pasadena, California. (Photo by Albert L. Ortega/Getty Images)
0 436

Hat év börtönbüntetésre ítélte a bíróság Ricardo Medina amerikai színészt, a Power Rangers szuperhőssorozat egykori szereplőjét, aki két évvel ezelőtt karddal szúrta halálra lakótársát.

A 38 éves színész március közepén tett beismerő vallomást vádalku keretében – bűnösnek vallotta magát erős felindulásból elkövetett emberölésben – egy Los Angeles-i bíróságon, így legfeljebb hat év börtönt kaphatott a kaliforniai Lancasterben tartott csütörtöki ítélethirdetéskor.

Az ügyészség eredetileg előre kitervelt szándékkal elkövetett gyilkossággal vádolta, amelyért életfogytiglanit is kaphatott volna. Medina a barátnője miatt veszett össze 2015 januárjában 36 éves lakótársával, Josh Sutterrel, akit többször mellbe szúrt egy karddal a vita hevében.

A tettes maga hívta ki a rendőrséget, de azt állította, hogy önvédelemből cselekedett és csak egy évvel később emeltek vádat ellene gyilkosság miatt. A késedelemre nem adtak magyarázatot a hatóságok.

A színész 2002-ben bukkant fel először a számos formában feldolgozott népszerű sorozat természetfölötti képességű figurái között, legutóbb 2011-ben játszott a sorozatban, akkor a szuperhősök karddal harcoló ellenségét, a Deker nevű gazfickót alakította.