A 15 legjobb vámpírfilm

A vámpírfilm stílusvilága folyamatosan megújul, miden filmtörténeti korszak megkapja a maga mérföldkő-státuszba emelkedő vérszopósztorijait.

7. HÉTKÖZNAPI VÁMPÍROK (1994) Jemaine Clement mellett a produkció másik rendezője Taika Waititi, aki jövőre a legújabb Thor-mozit hozza el nekünk. Valószínűleg szuperhősös produkciójából sem fog hiányozni a humor, hiszen a Hétköznapi vámpírok pont azért vált megjelenésekor azonnal klasszikussá, mert zseniálisan parodisztikus tálalásban mutatta be a vámpírmítoszt. Az áldokumentarista produkció azontúl, hogy nagyon vicces és pörgős, még díszlet- és jelmezvilágával is elkápráztatja a nézőt.
0 1 733

Az elfojtott szexualitás nagykövetei

Mozikban az Underworld Vérözön címre keresztelt legújabb epizódja, ami az eddigi vélemények alapján nem aratott osztatlan sikert, ezt pedig nem szalonképesen úgyis megfogalmazhatjuk, hogy sokak szerint kifejezetten pocsékul sikerült. Tény, hogy nehéz maradandót alkotni egy olyan zsánerben, ami a filmtörténelem hajnala óta sorjázza a nézőket emlékezetesebbnél emlékezetesebb, egyedibbnél egyedibb alkotásokkal. A vámpírfilm stílusvilága folyamatosan megújul, miden filmtörténeti korszak megkapja a maga mérföldkő-státuszba emelkedő vérszopósztorijait. A mítosz általánosan elfogadott értelmezésmódja szerint a vámpírok lényünk szexualitásának elnyomott, szunnyadó oldalát jelképezik. Van olyan mozgókép, ami abszolút meglovagolja ezt az elképzelést, de persze egyéb látásmódok is feltűnnek a színen, belevegyülnek az összképbe.

Listába szedtem a számomra legemlékezetesebb vámpíros alkotásokat. Nem volt könnyű, de végül sikerült.

Forrás Movie Tank