Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

A bemelegítésnek vége – Trónok harca 7. évad 2. rész

Game of Thrones (2017)

0

Újabb hét, újabb epizód és mindenki nagy örömére kezd belendülni az évad.

Múlt héten nyitott a 7. évad és ezzel talán jó néhány ember “depressziójának” is vége szakadt, de valahogy az első rész mégsem volt az igazi. Eljött hát a várva-várt második hét is és úgy gondolom, bátran kijelenthetjük, hogy a bemelegítésnek vége.
Az biztos, hogy az eheti epizód jóval eseménydúsabb és izgalmasabb volt, viszont tekintve azt, hogy az idei szezon csak 7 részből fog állni, néha elkap a félelem, hogy a 7. évad nem fog dúskálni olyan nagyszabású jelenetekben mint az előzőek és az igazi fekete leves csak a 8. évadban fog a földre tiporni minket. ( Reméljük, ettől az idegrohamtól megkímélik a rajongókat)

De most összegezzük a második epizódot.

Tulajdonképpen az elmúlt évek részei felvették a lassú történetvezetési formát, ami nem baj, mert ugyebár egy percig sem unatkozunk és így erősebb lesz a meglepetés, amikor végre történik valami epic. Ebből következik, hogy ez sem volt valami nagyon pörgős 50 perc, viszont jobban teljesített, mint az első.

Az összes szál annyi időt kapott most, amennyit megérdemelt. Az előző részben én azt éreztem, hogy egy-egy szereplő jelentéktelenül kapott túl sokat abból a bizonyos játékidőből és mivel sok szálon fut már a történet, én jobban szeretek mindenből kicsit kapni, minthogy inkább ne haladjon előre valamelyik. Tehát ez most rendben volt az én lelkemnek.

 

|SPOILER|  |SPOILER|  |SPOILER|
Most pedig beszéljünk konkrétabban. Ahogy a múltheti részben alig történt valami, itt már annál inkább, kisebb és nagyobb dolgok egyaránt.
Jó volt végre látni, ahogy Daenerys szövetségeket köt a már általunk ismert királyságokkal, akiknek persze a legnagyobb motivációjuk, hogy bosszút álljanak Cerseien. Annak is kifejezetten örültem, hogy Jon elhagyva most Derest Sansára bízza az uralkodást északon, ami biztos vagyok benne, hogy még sok meglepetést fog tartalmazni ( vagy nem).
És a Starkoknál maradva, következzen Arya.
Én nekem elég meglepő volt, hogy ő nem szerzett tudomást arról, hogy a testvérei egyesültek és közösen legyőzték a Boltonokat, ezzel visszafoglalva Derest. Amellett, hogy nagyon tetszik az ő bosszúhadjárata, rendkívül tetszett, hogy nem Királyvárba vette az irányt, hanem haza. ( Talán valóra válik a régi álmom és a Starkok újra egyesülnek mind.)
Amiről még érdemes említést tenni, az a rész zárójelenete, a csata. Euron még biztos nagyon sok vizet fog zavarni és a támadásával már el is kezdte úgy igazán.  Daenerys két fontos szövetségesét most lezúzta, meghaltak páran és kíváncsian várom, hogy kik lesznek a következők.
80%
Alakul

Még nem az igazi, de bemelegítettek a remélhetőleg őrületes elkövetkezendő részekhez.

  • Szerintem
Share This