A Breaking Bad a The Walking Dead előzménye?

Lehetséges-e, hogy Walter White methamfetaminjától lettek sétáló holtak az emberek?

0 911

Na ez az amit pontosan nem tudunk, de rengeteg utalást találunk rá. Nem csak azért, mert a The Walking Dead előzménysorozatát, a Fear The Walking Deadet levitték a mexikói határhoz, ahol a Breaking Bad is játszódott, hanem azért is, mert a The Walking Deadben is számtalan utalás volt már a Breaking Badre. Összeszedtük, amit tudunk.

 

10 Breaking Bad utalás, amit csak a legnagyobb rajongók szúrtak ki

A Breaking Bad alkotói már-már betegesen alapos munkát végeztek a sorozat összerakásakor és ez nem csak a történet tökéletes összetettségére igaz, hanem az úgynevezett easter eggekre, a rejtett utalásokra is, ami ha megtalál az ember, legalább úgy örül neki, mint a gyerek a húsvéti tojásnak.

Szóval elsőre nevetségesnek tűnik az elmélet, de nézzük mégis hogyan lehetne lehetséges, hogy a Walter White, vagyis Heisenberg által előállított meth felel a zombiapokalipszisért.

Gloria

Ő a nulladik beteg, ha úgy tetszik. Valójában valószínűleg nem ő az első zombi, de a jelenlegi idővonal szerint ő az első élőhalott, akit a The Walking Dead univerzumában láttunk. Azt nem láttuk, hogy ő hogyan vált fertőzötté, de mivel nem láttunk rajta harapást simán előfordulhat, hogy a drogtól változott át. (Ahogy vele együtt sokan mások is.)

gloria-fear-walking-dead

Új-Mexikó

Nem csak a Z Nation, de a The Walking Dead kistestvére, a Fear The Walking Dead is az USA déli határai felé vitte a történetét. Pont oda, ahol a Breaking Bad is játszódott és pont oda, ahol minden a drogról és a drogkereskedelmről szól.

ftwd2_209_rf_0411_0150-rt-0

 

Félelmetesen jó lett a ‘Fear The Walking Dead’ 2. évadának fináléja

Én speciel azon a vonaton utaztam, akik szerint a Fear érdekesebb az anyasorozatnál, aztán szépen lassan a Fear is beállt a The Walking Dead-vágányra, ami többször is zavaró volt, tekintve hogy nem sok idő telt el a járvány kitörése óta. A sorozat kissé olyan volt, mintha a The Walking Dead és a Z Nation storyline-ján mozgott volt.

A piros Dodge Challenger

Itt van például ez a tűzpiros Dodge egyfajta utalásként. Ez az autó, amit Walter White vásárol Walt Jr.-nak, amikor teljesen kezdi elveszíteni az egyensúlyt és ez az autó, amellyel Glennék is menekülnek a járkálók elől.

dodge-the-walking-dead-breaking-bad

Megint a drog

Daryl elbeszélése alapján tudjuk, hogy a bátyja, Merle is kábítószerkereskedő volt. A negyedik évadban Daryl sokat mesél Merle-ről Bethnek. Na nézzük mit is mesél Merle-ről meg a drogkereskedőről, aki egy fehér junkie volt… Na melyik kedvenc drogkereskedőnk használta szinte kötőszóként azt, hogy BITCH?

twd-merle

merles-dealer

Gale kávéfőzője

Gale – egyébként zseniális – kávéfőzője is felbukkant már a The Walking Deadben, méghozzá a Milton laborban. Ez tényleg annyira egyedi darab, hogy ugyanabban az univerzumban kell, hogy játszódjon a két sorozat.

coffee-walking-bad

Heisenberg

A 3. évadban A kormányzó és Andrea beszélgetnek, amikor is a félszemű felsorolja azokat, akiket már elveszített Ricknek köszönhetően. És ki van köztük? Naná, hogy Heisenberg. Nem túl gyakori név.

Kék kristálymeth

Az alábbi tasak nem a Breaking Badben bukkant fel, hanem még a The Walking Dead 2. évadában találta Daryl. Biztosan csak az a fürdősó, amit anno én is kaptam az AMC-től…

blue-meth

RV, avagy a lakókocsi

A The Walking Dead 2. és az 5. évadában elég nagy szerepet kapott egy bizonyos lakókocsi (bár egy példányt a 6. évad fináléjában és a hetedik évad előzetesében is láttunk feltűnni). És melyik sorozat ikonja lett még egy nagyon hasonló – bár bezúzott – lakókocsi?

breaking-bad-rv

Szerintetek tényleg lehetséges, hogy valamilyen módon köze van egymáshoz a két univerzumnak, vagy csak véletlen egybeesésekről van szó?