A Coco lesz a Pixar következő nagy dobása

Ismét új vizekre evez az animációs stúdió, ugyanis ezúttal egy 12 éves mexikói kissrác történetével igyekeznek utat találni a családok és a gyerekek szívéhez és persze pénztárcájához.

A Coco most kikerült története szerint a film egy Miguel nevű mexikói kissrácról szól, akinek titokban igen erős zenei ambíciói vannak. S bár egy zenétől hangos mexikói faluban éldegél, az ő egyébként szerényen élő cipész-családja az egyetlen a környéken, akik hallani sem akarnak a zenéről.

Sőt a zenegyűlölet tradíció a családban, ugyanis Miguel dédapja egyszerűen betiltotta azt, miután elhagyta őt a felesége azért, hogy kövesse a saját – zenei ambíciókkal kikövezett – álmait. Miguelt persze nem hagyja nyugodni a dolog és amikor a kedvenc énekese a faluba érkezik ő követi őt, de a gondok igazán csak akkor érkeznek a nyakára, amikor a nagy barangolásban hirtelen a Holtak földjén találja magát, ahol nem csak az ősei szellemével találkozik, hanem egy új barátra is szert tesz. Azonban, ha Miguel nem jut ki időben a Holtak földjéről, akkor örökre ott marad és nem hogy a zenei karrierről, de még a családjáról is lemondhat.

Ez így elsőre úgy hangzik, mintha a Toy Story és az Agymanók egyvelege lenne, várhatóan sok-sok utazással, felfedezéssel és zenével.

Az eddig is ilyen olyan szerepben Disney-Pixar-filmeken (Dínó tesó, Toy Story 3, L’ecsó, Szörny Egyetem) dolgozó Adrian Molina által készített és Gael García Bernal, Benjamin Bratt illetve Renee Victor által szinkronizált film 2017 novemberében kerül majd a mozikba, de ne feledjük, hogy a stúdió A hihetetlen család 2-n, a Toy Story 4-en és a Verdák 3-on is gőzerővel dolgozik. Vajon a Coco is bekerül ebbe az elit klubba?

coco-poster