‘A család’ sorozatnak sem – így – kellett volna véget érnie

0 210

A család kaszájával az ABC újabb szöget ütött saját nem létező koporsójába. Már megint. Éppen, ahogy tavaly a Forever esetében is ezt tették saját magukkal. És A család kaszája nem azért fájdalmas, mert annyira üde és szórakoztató volt, mint a halottkémes cucc, hanem azért, mert

  • megint itt egy sorozat, ami olyan bődületes és most már biztosan magyarázatok nélküli cliffhangerekkel zár, hogy a fal adja a másikat.
  • mindössze évi 10-12-szer vesz el napi egy órát a csatorna életéből, jövőre ugye már meglévő rajongóbázissal és viszonylag erős sajtóval. És oké, hogy a nézettséggel lehet pénzt keresni, de szerintem manapság már a brandépítés sokkal kifizetődőbb hosszabb távon.
  • úgysem fognak jövőre sem semmi jobbal előállni, az elmúlt évek midseason sorozatainak pedig egyik legkomolyabb színfoltja volt a The Family.

Nagyjából ennyi, ami a The Family mellett szól, ami bár tartogatott fordulatokat, rutinos sorozatfogyasztók azért ezek 90 százalékát előre láthatták. Mégis volt valami a The Familyben amivel ki tudott lógni a tucatsorozatok sűrűjéből és nem csak a narráció volt az…