Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

A DAL 2018 – Alan Walkertől nyúlta slágerét a YesYes?

0

A már a középdöntőbe jutott YesYes egyik dala nagyon hasonlít Alan Walker Faded című szerzeményére, legalábbis ezt üzeni a két számot összehasonlító videó feltöltője, aki nem mellesleg korábban a YesYes harmadik tagja volt, de már jó egy éve kiszállt a zenekarból.

A videó közzététele után Berev oldalát pillanatok alatt ellepték az egycsillagos értékelések, és hasonló véleményt formált meg a YesYes-dal szerzője is, aki nem mellesleg dolgozott a tavaly plágiumbalhéba keveredett Jetlag-dalon is…

A Comment:com megszólaltatott több zenei szakembert is, ám eltérő vélemények születtek. Egyikük azt mondta, hogy “szerinte nem egy az egyben másolata, de a hangszerelése nagyon hasonló”. Egy másik szerint “alapvetően a Faded volt a referencia, a refrénnél egyértelmű a hasonlóság, de azért van változtatás benne, hogy ne legyen plágium.”

Hogy az volt vagy sem, nem tudni, A Dal zsűrije mindenesetre továbbjutással jutalmazta a produkciót.

Az együttest a korábban a Csillag születikben és az X-faktorban is feltűnő Szabó Ádám alapította, és az I Let You Run Away című számukkal már a középdöntőbe is bejutottak.

Share This