A Disney felvásárolná a Netflixet is

0 457

A TechChurch közölte le először hírt, ami egyben egyfajta válaszlépés is lehet arra, hogy az AT&T  felvásárolta a Time Warnert.

Közben természetesen a Disney már régóta nézelődött a piacon, párszor már elejtették, hogy szükségük lenne egy saját streaming oldalra, de az infrastruktúra kiépítése túl sok energiát és forrást emésztene fel. Ha az üzlet megvalósul, hatalmas összeg fog gazdát cserélni és sokan arra tippelnek, hogy a Disney élére, a Netflix vezérigazgatója, Reed Hastings léphet, a hamarosan nyugdíjba vonuló Bob Iger helyére.

Ezzel az üzlettel a Disney szinte felfoghatatlan előnyre tenne szert a többiekkel szemben nemcsak az Amerikai, hanem a nemzetközi piacon is. Előfordulhat, hogy a gyerekcsatornáik (Disney Channel, Disney XD) teljes programját felköltöztetik a Netflixre és közben kicsit ráerősítenek a streaming filmek gyártására, amiben a Netflix még nem igazán találja a helyét, miközben Ted Sarandos (a Netflix tartalomért felelős igazgatója) a következő évekre azt tűzte ki célul, hogy a tartalom felét saját gyártású produkciók tegyék ki – írja a Puliwood.