A fegyvervadász – Paul Shull, aki életre kelti a történelmi fegyvereket

0 313

Paul Shull igazi fenegyerek, aki imádja a történelmet és a fegyvereket. A Discovery Channel február 20-án 21.00–kor rajtoló A fegyvervadász című új sorozatában egy sor legendás fegyvert vonultat fel. Legyen szó középkori kardról, vagy épp egy tankról Paul igazi szenvedéllyel és egy csipet történelmi háttérrel mutatja be kedvenceit.

A fegyvervadász

Paul Shull menő zenei menedzser és profi vívó is, de leginkább a régi fegyverek hozzák lázba. Új sorozatában a történelem legelképesztőbb fegyvereit igyekszik felkutatni. Ebben különc történészekből, harctéri nyomozókból és fegyvergyűjtőkből álló őt egy összetartó, titkos csapat segíti. Együtt élesztik fel és hozzák működőképes, harcra kész állapotba a régi háborúk ereklyéit. Legyen szó kardvívásról vagy tankcsatákról, Shull ott van a dolgok sűrűjében, hogy érezze a fegyverek valódi erejét, és megtudja, hogyan forradalmasították azok a háború művészetét.

Az első epizódban Shull Kanada északnyugati vidékének vadregényes erdőségeibe tart, hogy segítsen helyreállítani egy igazi ritkaságot: egy Achilles páncélvadászt. Egy másik részben Paul és csapata megpróbálja kideríteni, melyik volt a II. Világháború legprofibb mesterlövész puskája. De ha kell, Paul körbejárja az államokat, hogy megtalálja és felújítsa az eredeti amerikai polgárháborús ágyúkat.