Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

A főszereplők elárultak ezt-azt a Trónok harca 6. évadáról

0

Az IGN  a Trónok harca szereplőivel készített villáminterjúiból kiderül egy s más a közelgő 6. évad eseményeiből, de a szereplők továbbra is nagyon titokzatosak és ködösítenek ahogy csak tudnak. Nem hiába: idén a premier előtt még az újságírók sem kapják meg az első epizódot, epizódokat…

Most, hogy a sorozat elkanyarodott a könyvektől, hogy érzitek, tudtok hatni a D.B. Weissre és David Benioffra, (a Trónok harca showrunnereire) a karaktereitek sorsát illetően?

Michael McElhatton (Roose Bolton): Ugyan! Egyáltalán nem! Nem, szerintem mindent jó előre elterveztek.

Iwan Rheon (Ramsay Bolton): Ezzel a két pasassal az a helyzet, hogy bármit mondasz nekik, zsigerből az ellenkezőjét csinálják, csak hogy felbosszantsanak…!

Beszéljetek kicsit az új forgatókönyvekkel kapcsolatos elvárásaitokról, és hogy aztán a valóság mennyiben igazolta ezeket!

Alfie Allen (Theon Greyjoy): Számomra hatalmas csalódásnak bizonyultak… (nevet) Nem, csak annyi, hogy nem akarok kibökni semmit, elkottyantani bármilyen apróságot az új fejleményekről, mert számomra az éppoly sötét és borzalmas következményekhez vezetne, mint amilyen szórakoztató megcsinálni és eljátszani azokat. Egyszerűen csak örülök, hogy ott lehetek…(nevet) Bocsi…

Maisie Williams (Arya Stark): Ez a szezon Arya számára hatalmas kihívás most, hogy megvakult. A legutóbbi évad forgatása során tűkön ülve vártam, hogy leforgathassam az ominózus jelenetet az új kontaktlencsével, és alig vártam az idei évet. Mit sem sejtettem arról, hogy cirka egy heti (kontaktlencsés) forgatás után már potyognak majd a könnyeim… (nevet) Komoly kihívás volt, de ezért szeretem Arya szerepét játszani, és a világ összes kincséért sem cserélném el.

Liam Cunningham (Davos Seaworth): Az első epizód felvezetése vele (Carice Van Houtenre mutat) egészen megdöbbentő.

Carice Van Houten (Melisandre): Igen…! De egyáltalán nem olyan, mint amilyennek gondoljátok – egészen más. Tudtam, hogy valamikor eljön majd ez a pont, előttem is beszéltek erről nekem, de nem tudtam, mikor történik meg… hát, ez nagyon ködös így… de az is kell legyen. És ez még csak az első epizód.

Annyit azért elárulhatnátok…

Liam Cunningham: Naná, biztos örülnétek neki. Levadásznának, és miszlikbe aprítanának!

Carice Van Houten: (Melisandre) egész világa romokban hever, a küldetés, amiért mindent megtett, hirtelen értelmetlenné vált. A lány feláldozása nem működött, és korábban sosem engedte meg magának, hogy az érzelmek emiatt eluralkodjanak rajta. És itt vesszük fel a fonalat a hatodik évadban: amikor ő nincs többé.

Liam Cunningham: Hihetetlen, elképesztő dolgok készülődnek, amelyekre senki nem számíthat. És ahogy nézed, amint a kedvenc karaktereid ezekbe a szituációkba keverednek, nem tudsz felkészülni rájuk, váratlanul érnek, és épp ez a sorozat egyik legkarakteresebb vonása. Úgy értem, hogy számomra (Maisie Willamsre mutat) egészen elképesztő az út, amit idén bejársz! (Maisie Williams nevet) Egészen más, mint amilyen eddig volt a Trónok harca. Őrület.

Maisie Williams: Az új évadban az a legizgalmasabb, hogy letérünk a könyvek lapjairól, így teljes értékű szériát írhatnak anélkül, hogy bizonyos, már lefektetett fordulatokhoz ragaszkodniuk kellene. Úgyhogy mindenki kaphat egy kerek cselekményszálat és egy katartikus pillanatot. És bár sok jelenetem részletekben vesszük fel, és kevesebb epizódban szerepelek, mint a korábbi évadok során, úgy érzem, a történetem továbbra is sodor.

Dean-Charles Chapman (Tommen Baratheon): Sok minden van a hatodik évadban, amiről nem beszélhetek nektek… Jaj… Annyit mondok, hogy Tommennek új célja van, és csak ennyit mondhatok. Ez egy nagyon jó évad.

De ugye megértitek, hogy a rajongók mindezek ellenére is szeretnék tudni, mi fog történni…

John Bradley (Samwell Tarly): Valójában nem akarják tudni. Nem. Persze, ártatlanul érdeklődve megkérdezik: “Tudnál mondani esetleg pár spoilert?” De gondolkozz, hallgasd, mit kérsz. Hogy milyen szót használtál. Azt szeretnéd, hogy “elspoilerezzem” neked. És hogyha azt mondanád nekik: “Oké, megspórolok neked egy kis időt”, nem csak az új évaddal, de bármilyen cliffhangerrel kapcsolatban, azt mondanád (csalódott hanghordozással): “Lelőtted a poént!”

Ian Beattie (Meryn Trant):

Csak a saját jeleneteimet olvasom el. Jól emlékszem a negyedik évad utolsó forgatási napjára – miután az egész évad során azt szajkóztam, hogy “nem akarom tudni, mi fog történni”, amikor én, Jamie és Joffrey a királyi testőrség termében forgattunk. Befejeztem a jelenetet, odakint cigarettázom, amikor is Charles Dance (Tywin Lannister) jön ki, és azt mondja: “A kis köcsög (Tyrion) végre meggyilkolt.” Minden idők legnagyobb spoilere…

A Trónok harca hatodik évada április 24-én érkezik az HBO-ra.

Share This