Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

A FOX folytatni szeretné az X-aktákat

0

Amikor bejelentették, hogy 14 év tévés csend után visszatér az X-akták a sorozat rajongói igencsak szkeptikusak voltak, amire még rátett egy lapáttal, hogy a sorozat egyik legtöbbre értékelt írója, az azóta a Breaking Baddel és Better Call Saullal villogó Vince Gilligan nem vesz részt a projektben.

A hat részes miniévadból már lement öt epizód és bár azok minősége eléggé hullámzó (pont amennyire a korábbi 9 évadé is volt), most már kimondhatjuk, hogy a sorozat nem vallott kudarcot. A szkeptikusok azonban nem nyugodhatnak meg, ugyanis egyelőre nincs hivatalos infromáció arról, hogy folytatódik-e a sorozat, sőt Gillian Anderson korábban már elmondta egy interjúban, hogy éppen azért vállalta, mert csak hat részt kellett leforgatni.

A Variety – hivatalos részről nem megerősített – információi szerint a FOX Entertainment elnöke érdeklődik a sorozat folytatása iránt, de még nem sikerült tárgyalóasztalhoz ülni a sorozatot alkotó Chris Carterrel. A pletykát erősíti az is, hogy minden hatodik részes promó évadzáróként és nem sorozatzáróként hivatkozik az idei utolsó epizódra – bár láttunk ilyet már fordítva is, hiszen a szintén a FOX-on sugárzott Wayward Pines tavalyi 10. epizódját sorozatzáróként harangozták be és mégis meglett az újabb évados berendelés.

A Variety által megszólaltatott bennfentes szerint egyébként az újabb évad egyetlen akadálya, hogy Gillian Anderson és David Duchovny is eléggé elfoglalt.

Korábban már források arról írtak, hogy előfordulhat, hogy a hat részes miniévad az ötödik epizódban látott Robbie Amell és Lauren Ambrose, vagyis Miller és Einstein-ügynök karaktereinek bevezetésére szolgál (a Babylon című epőizód egy kvázi backdoor pilot volt számukra ezen elmélet szerint), később ugyanis ők vehetik át Mulder és Scully helyét. A két karakter egyébként az évad utolsó részében is szerepet kap majd, szóval hamarosan kiderül, hogy mik a tervek velük.

Share This