A FOX már neki is látott a Deadpool 2-nek

1 391

A Hollywood Reporter információi szerint a FOX fejesei meg sem várják a premiert és a nyitóhétvége számait és máris nekiláttak a Deadpool 2 előkészületeinek.

Deadpool film

A szakértők 65-70 millió dolláros nyitóhétvégét jósolnak a filmnek, de a FOX vezérei minden bizonnyal egy 50 millió körüli összeg láttán is elégedetten csapnák össze a tenyerüket, hiszen mégis csak egy magas korhatárbesorolást kapó, “alig ismert” képregénykarakterről van szó.

A stúdió már le is szerződtette az első rész írópárosát, Rhett Reese-t és Paul Wernicket a folytatás megszövegezésére. Az írópáros, amely néhány évvel ezelőtt a Zombieland szkriptjével robbant be a köztudatba, megfogantatásától kezdve a Deadpool-film mellett sertepertélt – olyannyira, hogy még a forgatás idején is jelen voltak, hogy az első kézből szállítsák az esetleges átírásokat, szóval meglehetősen közel állnak a pofátlan pofázóhoz. A Fox azonban az egész kreatív csapatot szeretné viszontlátni: ebbe pedig Tim Miller rendező, és természetesen az egész projekt szíve-lelke, Ryan Reynolds is beletartozik.

Mint azt az IGN is felidézte a Deadpool film egy Hollywoodtól meglehetősen szokatlan mentőexpedíció végterméke, ugyanis Ryan Reynolds azok után, hogy pár jelenet erejéig eljátszhatta Deadpoolt az X-Men: Farkasban, beleszeretett a karakterbe. Nem volt képes elfogadni a dolgot, hogy nem jutott a karakternek nagyobb játéktér és az sem mellékes, hogy annyira szerelem volt neki első látásra Deadpool karaktere, hogy a Farkasban is ő írta Wilson szövegének nagyját – azt a keveset, amiben a jussa lehetett; tudta, hogy mozog, tudta, miket beszél, azt meg főleg, hogy mire cuppan, így nem hagyhatta, hogy a legjobb haverja odalegyen.

Még szerencse, hogy a Marvel Studios sikerét látva a Fox továbbra is nyitott volt a nála lévő Marvel-portékák túráztatására. Persze, érthető, hogy eleinte tartózkodóan fogadták Reynolds próbálkozásait, aki időközben egy másik univerzum másik nagydumás szuperhősének (animált) szerkóját is magára öltötte – szintén meglehetősen hervasztó eredménnyel. A stúdiófőnökök az R-besorolástól is fáztak, részben a fentiekben már említett célcsoport összetétele, részben pedig amiatt, hogy ez a káromkodó, vérgőzös hős nem igazán illeszthető be az X-Men kvázi “családias” világába.

Aztán két évvel ezelőtt elkészült az az egy az egyben CGI-tesztvideó, melyet Reynolds Tim Millerrel, a vizuális effektusokra szakosodott Blur-stúdió (ők csinálták többek között A tetovált lány intróját) társtulajdonosával közösen készített, hogy meggyőzze a Foxot, és eme videó “véletlenül” kiszivárgott a netre (sem Miller, sem Reynolds nem tudja, kinek köszönhetően, de mi sem most jöttünk le a falvédőről, ugye), a rajongók pedig teljesen megőrültek. Nem volt mit tenni: el kellett készíteni a filmet. Miután a rákot is legyőzte, Deadpool a soha nem felejtő Hollywoodot is legyűrte.