Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

A GRINCS – Valaki még mindig nagyon gyűlöli a Karácsonyt

A kis kedvencek titkos élete társalkotója ezúttal karácsonyi mozit készített.

0

A Minyonok vagy éppen A kis kedvencek titkos élete mögött álló Illumination ezúttal egy ismerős karaktert, a már élőszereplős változatban is feldolgozott Grincset álmodta a vászonra animációs formában.

A  Dr. Seuss azonos című gyerekkönyvén alapuló Grincsnek a Sherlockként és most már Doctor Strange-ként is világhírnévre szert tett Benedict Cumberbatch biztosítja majd a hangját, ami még különlegesebbé teszi a dolgot – bár családi film révén a legtöbben úgyis szinkronosan nézik majd, ha minden igaz Simon Kornél lesz a szinkronhang.

A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről.

A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mindenféle találmánnyal és szerkentyűvel, melyek a házigazda mindennapi kényelmét szolgálják, így a Grincs csak akkor látja szomszédait Kifalván, amikor kifogy az élelemből.

Kifalva minden évben karácsonykor megzavarja hősünk magányát az évről évre egyre nagyobb, fényesebb és hangosabb ünnepléssel. Amikor a Kik bejelentik, hogy idén háromszor nagyobb lesz a karácsony, a Grincs rájön, hogy csupán egy módon biztosíthatja a csendet és a békességet: el kell lopnia a karácsonyt. Úgy dönt tehát, hogy Mikulásnak adja ki magát, sőt, terveihez csapdába ejt egy nyafka rénszarvast is, hogy legyen, aki húzza a szánját.

Eközben odalent Kifalván Cindy-Lou Ki, egy kislány, akiben túlcsordul a karácsonyi vidámság, a barátaival azt tervezi, hogy csapdába ejti a karácsonyi köreit rovó Mikulást, hogy megköszönhesse neki a sok segítséget, amit túlterhelt édesanyjának nyújt. Ahogy közeledik a karácsony, félő, hogy a jó szándékú terv ütközni fog a Grincs jóval ármányosabb ügyködésével….  Vajon Cindy-Lounak sikerül végre találkoznia a Mikulással? És vajon sikerül-e a Grincsnek egyszer s mindenkorra elnémítani a Kik karácsonyi jókedvét?

A magyar mozikba egyébként december 6-án érkezik, vagyis remek ajándék lehet egy jó mozi Mikulás alkalmából, legalábbis a most érkezett, immár harmadik előzetes alapján gyerek és felnőtt egyaránt jól fog szórakozni.

Frissítve: Magyarul is megérkezett az új előzetes.

 

Share This