A Hannibal sorozat alkotója készíti a Star Trek sorozatot

0 331

Bryan Fuller, a Hannibal sorozat alkotója lesz a társalkotója és az executive producere a vadonatúj, 2017 januárjában érkező Star Trek tévésorozatnak – ezt ő maga jelentette be a Twitteren.

Star_Trek_Enterprise

Fuller egyébként a Star Trek: Deep Space Nine és a Star Trek: Voyager írójaként kezdte a karrierjét. “Az első Star Trekkel kapcsolatos emlékem az, hogy a bátyám minden lámpát kikapcsol a házban, és D7-es osztály Klingon csatahajóját repteti végig a sötét folyosókon. Mielőtt akár csak egy kockát láttam volna a sorozatból, a Star Trek univerzuma már lángra gyújtotta a képzeletemet. Túlzás nélkül állíthatom, hogy valóra vált álom a Star Trek világát újra a képernyőkre hozni a franchise igazi gurujával, Alex Kurtzmannal és oda menni, ahova Star Trek-széria korábban nem merészkedett….” – lelkendezett Fuller.

David Stapf, a CBS elnöke is rendkívül optimista az új szériával kapcsolatban: “A Star Trek az elmúlt 50 évben egy igazi mérföldkő volt, amely nem csak a televíziózást változtatta meg alapjaiban, de a popkultúrára is hatalmas hatással volt. Amikor először kezdtünk tárgyalni a sorozat visszatéréséről, azonnal Bryan Fullerre gondoltunk, mint az ideális személyre, aki Alex Kurtzmannel együtt friss, de autentikus értelmezésben mutatja be a klasszikus, időtlen sorozat világát.” – mondta Stapf. “Bryan nem csak elképesztően tehetséges író, de a Star Trek elhivatott rajongója is egy füst alatt. Az, hogy egy ilyen súlycsoportú, a franchise-t és a rajongótábort ennyire ismerő és nagyra tartó művész vezesse a szériát, létfontosságú volt számunkra.”

Alex Kurtzman executive producer így fogalmazott: “Az, hogy a Star Treket visszahozzuk a tévéképernyőkre, azt jelenti, hogy visszatérünk a gyökerekhez, és ezek a gyökereket Bryan bizony hosszú évekig gondozta és csíráztatta. A Trek kánonról való enciklopédikus tudását mindössze a Gene Roddenberry által felvázolt optimista jövőkép iránti rajongása múlja felül, amely a továbbiakban is iránytűnk lesz, amikor idegen, új világokat fedezünk fel.”

Az új szériának nincs köze az idén nyáron a mozikba kerülő Star Trek: Mindenen túl című filmhez, amelynek főgonoszát a Luther sztárja, Idris Elba alakítja majd  – írja az IGN.