Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

A héten kerül a magyar mozikba A LEGSÖTÉTEBB ÓRA

0

Nagyon izgalmas film érkezik a héten a mozikba: a Gary Oldman főszereplésével készült A legsötétebb óra. Oldman, aki Joe Wright filmjében Winston Churchillt alakítja, a szerepéért megkapta a Golden-Globe-díjat is.

Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért.

Churchill briliáns politikus, a Parlament meghatározó alakja, de 65 évesen nemigen szokás valakit miniszterelnöknek kinevezni. Európa helyzete azonban kétségbeejtő. A szövetségesek folyamatosan visszavonulnak a németek elől, az egész brit hadsereg Franciaországban rekedt, ezért sürgősen Churchillt nevezik ki miniszterelnöknek 1940. május tizedikén.

Gary Oldman (Winston Churchill) nemzedéke egyik legtehetségesebb színésze, 30 év alatt minden műfajban maradandót alkotott. Legutóbb a Suszter, szabó, baka, kém főszerepéért számos díjat kapott, és Oscarra is jelölték. Játszotta Harry Potter keresztapját, Batman barátját, Poncius Pilátust, Beethovent és Drakulát..

.https://www.youtube.com/watch?v=_glOPrd_50Y

Share This