‘A holnap legendái’ -nál idén rosszabb már nem történhet

2 279

A Warner újabb Detective Comics képregény alapú sztorival állt elő, amelybe a The Flash és az Arrow sorozat mellékszereplőit gyúrták bele, hogy megmentsék Föld Cityt.

dc-legends-of-tomorrow-header

A Sólyomfiúval, -lánnyal, Tűzviharral, Atommal, Fehér Kanárival és egyéb b-kategóriás hősökkel (meg két rosszfiúval) felvértezett időutazós történet pont annyira kínos dramaturgiával, párbeszédekkel és látvánnyal mutatkozott be, ami a Villám vagy A zöld íjász sorozatokat is jellemzi.

A sztori röviden annyi, hogy Rip Hunter időmester a 22. századból visszautazik, hogy összetoborozzon magának egy csapatot azért, hogy megállítsa a halhatatlan Vandal Savaget, aki a jövőben már az egész világot uralja. Ennek felvezetését kábé 3 percbe belesűrítették, de azt olyan kamumoralizálással, hogy attól még a hátamon is feláll a szőr.

A karakterek nagy részét már ismerjük, talán mindenkinek akad egy-egy kedvence, ettől függetlenül új sorozat lévén talán illett volna kicsit jobban is bemutatni őket annál, minthogy fél percben harcolnak a kötélen rángatott statiszták ellen  – ami azért annyira bántotta a szemünket, hogy a sorozat koreográfusait legszívesebben leültetnénk a Daredevil s01e02 utolsó 3 perce elé, vagy megnézetnénk velük egy Banshee epizódot…

A Legends of Tomorrow a többi The CW-s sorozat minden hibáját magában hordozza, de legalább az időugrásoknak köszönhetően nem kell logikus magyarázattal szolgálnia az alkotóknak a logikátlan megoldásokra, elég lesz annyit mondaniuk, hogy “zavar van az idővonalban”.

rating2