A Joy mindenben első

0 220

Az egyre jobban beinduló díj-szezon egyik legtöbbet emlegetett darabja biztosan David O. Russell új filmje, a Joy (Joy, hazai bemutató: 2015. december 31.) lesz. A Napos oldal és az Amerikai botrány után zsinórban ez lehet a rendező harmadik nagy díjhozó filmje, és sok más szempontból is újrázás: hiszen ismét Jennifer Lawrence valamint Bradley Cooper a főszereplő (ők is megint díjesélyesek) sőt, Robert De Niro is visszatért a csapatba.

Joy_jelenetfoto_3

De az első vetítések utáni közönségtalálkozókon a rendező azt is elárulta, mi mindenben első számára a film: például még sosem volt női főhőse. És ez még semmi. Ahogy a rendező mondta: Lawrence az első női szereplője, aki nem bolond.

? Nincs is ennél merészebb ? nyilatkozta Russell. ? Mertünk Jennifer Lawerence-ből normálist csinálni, és megmutatni, hogy milyen különleges dolog a normalitás.

A nézők azt is megtudták, hogy e film kedvéért született meg a színésznő szupersztár első mozis duettje: a férjét játszó Edgar Ramirez-zel énekli el a Something Stupid-ot, bár előtte hosszan veszekedett a rendezővel, hogy megússza.

? Aznap volt valami vírusfertőzésem, utáltam az egészet, féltem, hogy éneklés közben elhányom magam ? emlékezett Jennifer Lawrence a közönségtalálkozón. ? De végül is, örülök, hogy belementem.