Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

A Las Vegas-i lövöldözés miatt kivágnak pár jelenetet az AHS: CULT következő részéből

0

Ryan Murphy a New York-i Comic Conon árulta el, hogy az 58 halálos áldozatot követelő Las Vegas-i lövöldözés miatt az American Horror Story: Cult kedden érkező 6. epizódját utólag át kellett szerkeszteni, ugyanis egy olyan jelenetsort is tartalmazott, amellyel alaposan felkavarnák az amerikai érzelmeket – ők pedig nem szeretnének tiszteletlenek lenni.

Murphy elmondta, hogy a popkultúra egyik alkotójaként felelősséget érez a fegyveres erőszak áldozataiért, az American Horror Story: Cult pedig sosem volt aktuálisabb a valóságnál, hiszen abban a jelenkor amerikai erőszakosságát mutatják be, még ha kissé kifordított módon is, de ahogy a sorozatnak, úgy a vegasi mészárlásnak is meglehettek a maga politikai alapjai.

Úgy gondolom jogom van eldönteni, hogy mi kerüljön adásba. De az áldozatoknak is voltak és vannak jogai. Azt gondolom, hogy ezekben a hetekben nagyon át kell gondolni, hogy mit teszünk, hiszen a kultúra is robbanásveszélyes pontja a mindennapjainknak. Akár mi is okozhatunk tragédiákat, ha nem jól időzítünk bizonyos történeteket. Mert ez érintetteknél a fikció is okozhat bizonyos töréseket, éppen ezért úgy döntöttem, hogy újraszerkesztjük az epizódot, kivágjuk belőle a lövöldözést, mert úgy éreztem ez a helyes lépés.

Nem ez az első eset, hogy az amerikai televíziózásban egy fikciós sorozat és a valós események összemosódnak. 2015 augusztusában ezelőtt a Mr. Robot első évadának fináléját nem küldték adásba, ugyanis az epizódban az egyik karakter élő adásban ölte meg magát. Az eset kísértetiesen hasonlított az azon a héten történt virginiai esethez, amely során egy műsorvezetőt öltek meg élő adásban.

2016 júliusában a The Shooter, vagyis Az orvlövész sorozat nem került adásba, ugyanis azon a héten torkollott erőszakba az amerikai rendőri túlkapások elleni dallasi tüntetés, amely során egy mesterlövész tüzet nyitott a tiltakozó civilekre.

A mostani Las Vegas-i lövöldözés egyébként nem csak az American Horror Story-t érintette, de a Marvel és a Netflix fejesei is úgy döntöttek, hogy az eredeti tervekkel ellentétben mégsem mutatják be a New York-i Comic Con-on a legújabb sorozatok, a Megtorló első részét.

A Las Vegas-i események miatt elhalasztották a THE PUNISHER premierjét

Share This