A megtisztulás éjszakája tévésorozatként is megbüntet bennünket

0 377

James DeMonaco kettő fontos alkotói aspektust is tankönyvbeillően mutatott be A megtisztulás éjszakája-franchise segítségével. Prezentálta, hogy milyen az, amikor a lelkes művész kiváló, sokkolóan társadalomkritikus és merész alapötlettel rendelkezik… majd lerántotta a leplet arról, hogy miként kell egy ilyen remek kezdeményezést pocsékul kivitelezni.

Az eredeti címe szerint Purge vezérszólam alatt terjeszkedő sorozat már három epizódot megélt, jövőre pedig ígérik a negyediket, pedig sajnos már az első felvonás sem hozta az elvárható színvonalat. Erőteljes és mély szociális tabló helyett unalmas tucathorrort kaptunk, és ez ismétlődött meg azóta még két elfelejtendő alkalommal.

A Blumhousenál mégis úgy gondolhatják, hogy az évente megrendezésre kerülő össznépi mészárlás témaköre kompatibilis a nézői igényekkel, hiszen frissen megalapított tévés műhelyük egyik legelső projektjének keretei között kisképernyőn is bemutatják a Megtisztulás borzalmait.

DeMonaco természetesen a fedélzeten van, és ki tudja, lehet, hogy ebben a formátumban képes lesz többet kihozni az eddigieknél szebb kivitelezést érdemlő alapötletéből. Legalábbis reménykedjünk benne!