A Mr. Robot alkotója sorozatot készít a klasszikus Metropolisból

0 501

Az utóbbi évek egyik legmenőbb sorozatát, a Mr. Robot-ot is jegyző Sam Esmail feldolgozza Fritz Lang monumentális sci-fijét, az 1927-es Metropolis-t, ami azért is érdekes vállalkozás, mert az eredeti még némafilm volt.

Az expresszionista mű az akkori idők legköltségesebb produkciója volt egyébként, egy megosztott társadalmon alapuló jövőt mutatott be, ahol a technikai fejlődés eredményeit csak a kiváltságosok élvezhették.

A Metropolis egy jövőbeli társadalomban játszódó történet, melyben az elit irányítja a várost magas toronyházaikból, amik energiáját a föld alatti alsó osztálybeli rétegek biztosítják napi robotjukkal. Két különböző oldalról érkező szerelmesnek pedig a célja, hogy megdöntse a rendszert.

A néma korszak legjelentősebb filmutópiája közel 2 millió dollárba került s a maga korában a nagy reklámkampány ellenére megbukott (H. G. Wells szigorúan bírálta, Hitlernek állítólag tetszett). Azóta viszont páratlanul nagy hatást gyakorolt a sci-fi műfajára s világszerte biztos sikerdarabja az archívumi moziknak.

A hírek szerint a  Universal által gyártott, egyelőre csatorna nélküli Metropolis sorozat költségvetése 10 millió dollár lenne epizódonként.