Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

A Netflixhez igazolt Ryan Murphy

A Glee, az American Horror Story és a Viszály alkotója a Netflixen folytatja a pályafutását.

0

A Variety azt írja, hogy Ryan Murphy 300 millió dollárért, vagyis 216 millió fontért megy át a FOX-tól Netflixhez – soha ennyit még televíziós producer “átigazolásáért” nem fizettek még a mozgóképes szakmában.

Murphy öt évig kizárólag a Netflixnek gyárt tartalmakat, vagyis valószínűleg kiszáll a jelenleg futó sorozataiból, így az American Horror Storyt, a Viszályt és az idén indult 9-1-1-et is maga mögött hagyhatja, illetve ki tudja mi lesz az FX számára készített musical sorozattal, a Pose-zal…

A Netflix (melynek jelenlegi éves költségvetése 8 milliárd dollár) nagybevásárlásban van: tavaly nyáron szerződtette a Shonda Rhimest, aki többek közt a Grace klinika, a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot és a Botrány producere, Marta Kaufmant, a Jóbarátok társalkotóját és Jenji Kohant, az Orange Is the New Black alkotó-forgatókönyvíróját.

Murphyért a Disney is harcba szállt, amely egyébként felvásárolja az alkotó előző munkaadóját, a 20th Century Foxot – bár az óriási felvásárlás jóváhagyása az év végéig is elhúzódhat, mert az ügyletre számos hatóságnak igent kell mondania. A Disney 40 millió dollárt ajánlott Murphynek, ha még egy évet aláír, ám az alkotó éppen a cég bizonytalan helyzete miatt a másik kérőnek mondott igent.

Murphy egyébként már korábban is megállapodott a Netflix-szel, igaz akkor “csak” a Száll a kakukk fészkére előzménysorozata, a Racthed nővérről szóló sorozat volt a szerződésben, amelyet egyből két évadra kért be a Netflix.

Share This