A SHIELD ügynökei: A 4. évad 4 rész után

Szellemek, űrlények, mesterséges intelligencia és remek egysorosok, a nézők mégis kezdenek lelépni. Ideje lenne egy Bosszúálló feltűnésének?

0 904

A SHIELD ügynökei 4. évada már a pilotban beújított egy Szellemlovast, sőt egy egész szellemdimenziót is, de ahogy Coulson ügynök is fogalmazott, oké, hogy hinni kell a szellemvilágban, meg Istenekben, meg az Ördögben, de a végén valahogy mindig kiderül, hogy az egész valami idegen életformához köthető.

a-shield-ugynokei-4-evad-szellemlovas

Egyébként is Coulson az, aki az egysorosaival elviszi a hátán a 4. évadot, nagyon jó döntésnek bizonyult, hogy a sorozat alkotói visszaküldték őt terepre, mert Coulson karaktere még akkor is így működik a legjobban, ha tudjuk, hogy született vezető.

A The Flash esetében felrótt kritika azonban itt is él, hiszen ahogyan ott, úgy a SHIELD-sorozatban is túl gyorsan állt össze újra a csapat, bár a Marvel-sorozat védelmében legyen mondva, hogy itt nem történt semmi gabalyodás az időben és legalább vártak négy epizódot azzal, hogy Quaket, vagyis Daisyt újra játékba hozza a SHIELD.

Szellemlovas azonban telitalálat, mind színészi oldalról, mind megvalósításban és kifejezetten szórakoztató volt nézni azt az autósüldözést, amely során tudtuk, hogy Robbie Reyes és Coulson is jobban ügyel az autója sértetlenségére, mint a sajátjára.

Szintén pozitívum a mesterséges intelligenciás, AIDA-s szál elindítása, bár nagyon nem remélem, hogy nem valami tévébarát Ultron korát akar megismételni a Marvel és itt érdekes lesz az is, hogy May történetszála mit tartogat azok után, hogy meghalt.

JOHN HANNAH, MALLORY JANSEN

A negatívumok oldalára azonban felkarcolhatjuk, hogy sem az Őrkutyák, sem ez a szellemesdi nem tűnik túl erős fenyegetésnek, bár nagyon bízom benne, hogy ez a DARKHOLD nevű őskönyv tartogat még fordulatokat a folytatásra nézve.

És ha már a folytatás, a csökkenő nézőszámot látva szerintem nagyon kellene a sorozatnak egy event-számba menő epizód és már nem elég, hogy mondjuk a Megtorló vagy Jessica Jones tűnjön fel a sorozatban, hanem valamelyik A-listás Bosszúállónak kellene beugrania 1-2 jelenet erejéig. Pókemberrel pont jól járna mindenki.