A SHIELD ügynökei és a Szellemvilág

1 554

A Sokovia-i Egyezmény és a Hydra megsemmisülésének (Amerika Kapitány: Polgárháború) fényében a S.H.I.E.L.D. újra legitim szervezetként működik. Mivel a világ úgy hiszi, Coulson  halott, a szervezetnek egy új igazgatóra van szüksége (Jason O’Mara), hogy annak arca legyen. Coulson újra egy ügynök szerepében találja magát Mack oldalán, és kettejüket bízzák meg azzal, hogy kutassák fel és erősítsék jelenlétüket a különleges képességekkel bíró embereknek, vagyis az Emberteleneknek, de eközben Daisy felkutatását és megtérítését sem adták fel, igaz ezt ne túl legitim módon végzik. Az mondjuk érdekes, hogy terepre küldik Coulsont, miközben éppen az lenne a lényeg, hogy a világ ne tudjon róla.

quake

Na de a lényeg, hogy Daisy felkutatása azért is fontos Coulsonék számára, mert az új igazgató nem válogat az eszközökben, csak hogy elérje a világ jó szemmel nézzen a SHIELD-re, Daisy meg jelenleg Quake-ként rója az utcákat és hagy jelentős pusztítást maga után, amivel nem igazán szerez jó pontokat a SHIELD és az Embertelenek megítélésében.

Az évad egyik legnagyobb dobása természetesen Robbie Reyes (Gabriel Luna), vagyis a Szellemlovas, aki a Fenegyerek Megtorlójához hasonlóan egy öntörvényű sorozatgyilkos, aki mondhatni a szürke zónában tevékenykedik. Az első két rész alapján a Szellemlovas nem csak díszlet lesz, ugyanis a felbukkanásával együtt egy egészen új világot ismerhetünk meg, a sorozat elkezd nyitni a spirituális világba, ami nem meglepő, hiszen közeleg a fekete mágiában utazó Doctor Strange bemutatója és biztosak lehetünk benne, hogy valamilyen formában összekötik a sorozatot azzal a filmmel is. Sőt korábban Jeph Loeb a Marvel sorozatos univerzumának feje utalt rá, hogy a Szellemvilág nem minden, hosszútávon a szériába adaptálják majd a Marvel Zombies képregények történetszálait is.

agents_of_s-h-i-e-l-d-_4-_evad_szellemlovas

A karakterek egymással való kapcsolata is sokat változott. Coulson visszafokozása mellett May ügynököt (Ming-Na Wen) a speciális egységek kiképzésével bízzák meg, Simmonsot előléptetik, mint az igazgató különleges tanácsadója tudomány és technológia terén, vagyis az új diri bizalmas, ami nem igazán tetszik a többieknek. Fitz eközben Dr. Radcliffe-fel közösen egy mesterséges intelligencia létrehozásán dolgozik, ami biztosan nem marad következmények nélkül (lásd Ultron).

A SHIELD ügynökei a 4. évadra is megtudott újulni, még mindig remek eszköze annak, hogy a Marvel részletesebben bemutassa a saját univerzumát és ami a legjobb, hogy képes egyetlen sorozatban felvonultatni az egész Marvel világot, az űrlényektől kezdve a szuperhősökön át akár a fekete mágiáig, úgy, hogy közben mindvégig magán az ügynökségen és az ügynökökön van a hangsúly.