Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

A Sony aprópénzért vehette volna meg a Marvel univerzumát

A 90-es években a Marvel szinte minden karakterét megpróbálta eladni a Sonynak (is), de még aprópénzért sem kellett.

0

A Sony 1998-ban, vagyis 20 évvel ezelőtt tett ajánlatot a Pókember megfilmesítési jogaiért, amire a Marvel részéről Ike Pearlmutter azt válaszolta, ne csak Pókembert, de az összes karaktert vegyék meg.

A Sony-vezérigazgató Yair Landau saját bevallása szerint azonban – akkoriban – nem látott fantáziát a többi karakterben, így nem csapott a Marvel tenyerébe. Mint kiderült, az akkor hatalmas anyagi gondokkal küszködő Marvelnek képes volt 10 millió dollárt fizetni Pókember karakteréért, miközben az összes Marvel-karaktert megkapta volna 25 millióért…

Sam Raimi rendező vezérletével megcsinálták a 2002-es Pókembert (ami akkor azért kirobbanó siker volt), amit még két folytatás követett Raimi részéről, majd Marc Webb is rendezett két A csodálatos Pókembert. A jogok (egy része) aztán – máig titkos szerződéssel – visszaszálltak a Marvelhez (akik megcsinálták a Pókember: Hazatérést), de úgy, hogy közben a Sony is részesül a bevételekből, sőt most készítik el a Pókember-univerzumba tartozó Venom szólófilmjét és egy animációs Pókember-filmet is a mozikba küldenek.

A Marvel 2008-ban útnak indított univerzuma meg már történelem…

Share This