Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

A sötétség angyalával jön a THE ALIENIST 2. évada

A Budapesten forgatott sorozat megkapta a 2. évados berendelést.

0

Az idei televíziós évad egyik legjobb újonca, a Budapesten forgatott The Alienist volt, amely Caleb Carr A halál angyal című regénye alapján készült.

A TNT csatorna a napokban berendelte a 2. évadot is, amely ugyancsak Calebb Carr regénye, de már az első folytatása, A sötétség angyala (The Angel of Darkness) című kötet alapján készül majd el. Az biztos, hogy Daniel Brühl, Dakota Fanning és Luke Evans is visszatér a sorozatba, amelyről egyelőre nem tudni, hogy visszatér-e forgatni hazánkba – bár az észérvek ezt diktálják.

A sötétség angyala című regény egyébként egy évvel A halál angyal után játszódik. Ez idő alatt Manhattan még nagyobb lett, még modernebb, még izgalmasabb – és még veszélyesebb. Egy napon riasztják a rendőrséget, hogy elrabolták a spanyol nagykövetség egyik munkatársának 14 hónapos kislányát. Rosszabb időpontban nem is történhetett volna a bűntett, hiszen az Egyesült Államok és a Spanyol Birodalom közti kapcsolat végleg elmérgesedett. Hamarosan kiderül, hogy a kislányt nem politikai céllal rabolták el: egy olyan asszony karmaiba jutott, aki feltételezhetően már több csecsemőt megölt. Stevie Taggert és Sarah Howard nyomozni kezdenek, csatlakozik hozzájuk John Schuyler Moore is, és a kor minden rendelkezésre álló nyomozati eszközét bevetik, hogy bíróság elé állíthassák az asszonyt, akinek ügyessége olyan ördögi, hogy segítségért kell fordulniuk a vonakodó Laszlo Kreizlerhez. De könnyen előfordulhat, hogy még a nagyon elszánt kerületi ügyész és a mindent látott elmeorvos eszén is túljár a démoni asszony, aki sem könyörületet, sem kegyelmet nem ismer.”

Share This