Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

A Viasat3-ra járnak vissza a holtak

A Canal+ sorozata meglehetősen kedvező kritikákat kapott, a Libération egyenesen a kultikus Twin Peaks-hez hasonlította a képi világát és a hangulatát.

2

Az Alphas, a Defiance, a 666 Park Avenue és a Motive mellett a Les Revenants – A visszajárók is megérkezik Magyarországra a a Viasat-csoportnak köszönhetően. A megszokottól eltérő ritmusú zombis sorozat is ősszel mutatkozhat be hazánkban.

Les Revenants egy drámai sorozat, megfelelően szépen fényképezett, az amerikai Helyszínelők és Dr. Csont felpörgetett tempójához képest igen lassú, de elgondolkodtató és nyomot hagyó – Fabrice Gobert műve. Felkavaró jeleneteiben a főszerepet Anne Consigny, Clotilde Hesme, Guillaume Gouix viszi.

A Les Revenants francia sorozat, mondhatjuk, hogy a hasonló című 2004-es film alapján készült (angolul: They Came Back) és annyi a sztorija, hogy egy baleset következtében meghalt tinilány hirtelen magához tér lakhelye közelében és mivel nem emlékszik a történtekre fogja magát és hazamegy. Köszön anyunak, felmegy a szobájába, eszik egyet (nagyon éhes) és megfürdik. Aztán persze kiderül, hogy a visszatérő nincs egyedül.

Persze már a pilotból is kiderül, hogy nem csak ennyiről szól a sorozat, az egyetlen este története ugyanis nagyjából lefedi a visszatéréseket, a folytatásból vélhetően kiderül, hogy miképpen sikerül az alkalmazkodás, a ?zombik? hogy reagálnak a hírekre, miszerint kiesett az életükből pár év. És nyilván annak kifejtésére (vagy legalábbis kutatására) is sor kerül, hogy mi történhetett annak idején vagy most, aminek köszönhetően élve járnak vissza a holtak.

A Canal+ sorozata meglehetősen kedvező kritikákat kapott, a Libération egyenesen a kultikus Twin Peaks-hez hasonlította a képi világát és a hangulatát, úgyhogy nem volt meglepetés, hogy berendelték a második évadját.

forrás: Sorozatjunkie /Origo

Share This