Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

A zöld íjász 5. évad: Prometheus kiléte kiderült, de akkor ki a fene Vigilante?

Spoileres

0

Az e heti A zöld íjász epizód egy nagyon fontos momentumot hozott, ugyanis végre valahára kiderült, hogy kit rejt Prometheus maszkja. Bár a nagy felfedéssel kapcsolatban bőven akadnak fenntartásaink (egyrészt az azt megelőző verekedős jelenete Vigilanteval – Igazságosztóval – nevetséges volt, másrészt meg a készítők törekedhettek volna arra, hogy sokkal epikusabban fedjék fel a gonosztevő kilétét, ha már 15 epizódon át húzták a dolgot), a legfontosabb mégis az, hogy ez Vigilante kilétéről alkotott elméleteinket is alaposan felkavarja.

Egyrészt azért, mert bár a Prometheus kilétét taglaló listánkban szerepelt Adrian Chase, nekem szent meggyőződésem volt, hogy valójában Adrian Chase (Josh Segarra) Vigilante, egyrészt azért, mert így volt logikus, másrészt mert a képregényekben is előfordult, hogy Chase egyik alteregója volt az Igazságosztó. De miközben próbáljuk befogadni és feldolgozni Prometheus kilétét, addig ideje elgondolkodni rajta, hogy akkor ki a fene a másik pasas?

Pike kapitány

Láttuk már, hogy a város védelmében könnyen megszegi a játékszabályokat, de mi van, ha valójában még ennél is nagyobb játékos? Pike karaktere mintha egyre nagyobb szerepet kapna az évadban, ráadásul rendőrkapitányként a kisujjában lehet a fegyverhasználat. Ennek kissé ellentmond, hogy bár Pike karaktere egyre többször tűnik fel a sorozatban, nem túl markáns a megjelenése.

Quentin Lance

Ha emlékszünk rá az idei évad elején a sorozat alkotói megpróbáltak minket tévútra vezetni és arra utaltak, hogy Lance exkapitány, alpolgármester valójában Prometheus. Ezt végül tisztázták, de mi van, ha Lance időkiesései, zavarodottsága valójában egy másik éjszakai műszaktól vannak? Tudjuk, hogy mennyire szereti a várost és az őt ért veszteségek lehet, hogy mostanra teljesen megbontották az elméjét. A baj csak az, hogy miközben Oliver a mostani epizódban A zöld íjászt tette meg közellenséggé, addig a társai Vigilante ellen küzdöttek az utca másik oldalán. Quentin pedig eközben ott állt Oliver mellett…

Paul Holt (Curtis férje)

Újra meg újra visszahozzák a sorozat kevésbé fontos meleg karakterét, aki több mint látványosan ellenzi azt, hogy a (ex)férje A zöld íjász oldalán védelmezi a várost. Simán előfordulhat, hogy valójában nem a Curtis iránt érzett szeretete és oltalma miatt húzta fel magát, hanem azért, mert valójában a Team Arrow ellensége…

Billy Malone

Ahogy Prometheus esetében, úgy Vigilante esetében is a listára kell tenni Billy Malone-t, hiszen tudjuk ebben e sorozatban hiába hal meg valaki, az nem jelent semmit. Persze ez nagyon érdekes fordulat lenne, sokkal inkább tudtuk volna elképzelni Prometheusként.

Tommy Merlyn

Egyszerűen nem vagyok hajlandó elengedni az elméletet, miszerint az idővonalak felkavarásával simán életben lehet, ráadásul Malcolm Merlynről sem tudom elképzelni, hogy hagyta volna “végleg” meghalni a fiát, miközben a Lazarus-forrásnak hála hatalmában állt őt visszahozni. Bár Prometheusként őt is jobban el tudtam volna képzelni, de mi más tükrözné jobban Oliver múltbeli hibáit, mint a halottnak hitt legjobb barát?

Adrian Chase

Mint fentebb is eléggé ócskára sikeredett a verekedős jelenet Prometheus és Vigilante közt. Azt már tudjuk, hogy Adrian Chase tudata nem kicsit van meghasadva, de mi van akkor, ha igazából olyannyira, hogy nem csak egy alteregója van, hanem több is és valójában önmagával küzdött a háztetőn? Ezt az elméletet számomra kissé megerősíti, hogy láttuk, ahogy Vigilante lezuhan a tetőről, aztán hirtelen kámforrá vált, pedig eddig sokkal inkább a kézifegyver használatban jeleskedett, mintsem az Árnyak Ligájához hasonló trükkökben.

Share This