A zöld íjász – Még mindig nem tudjuk kicsoda Prometheus, de tippjeink azért vannak

0 1 320

A zöld íjász 5. évadát is alaposan megkavarták, hogy Barry Allen kissé átírta az idővonalakat a Flashben. Bár az írók néha nem használják ki elég kreatívan ezt a lehetőséget, egyre többször kerül szóba, hogy tudatosan Prometheus személyazonosságára tartogatják ezt az ütőkártyát. Egyszer már mentünk egy kört ebben a témában, de mivel vészesen közeleg az évad vége, várhatóan hamarosan fény derül Prometheus személyazonosságának kilétére, így újra nekifutunk a témának.

Főleg most, hogy Felicity pendrive-ja (lesz még abból gubanc!) végre talált valami nyomot is és a csapat valószínűsíti, hogy Prometheus valójában – az Oliver gyilkolós énje által likvidált – Justin Claybourne törvénytelen fia. Mi nem utasítjuk el ezt az elméletet, de azért kihangsúlyoznánk, hogy ez csak gyanú.

Tommy Merlyn

Malcolm Marlynennek volt hozzáférése a Lazarus-forráshoz, vagyis titokban simán visszahozhatta már korábban Tommyt. És persze az sem lehetetlen, hogy Tommy nem is halt meg az átírt idővonalon… Ezt az elméletet az is gyanússá teszi, hogy a 100. ünnepi epizódban szinte minden korábbi szereplőt visszahoztak, csak éppen a Tommyt alakító Colin Donnell-t nem, pedig annyira nincs behavazva forgatás szempontjából, hogy erre ne lett volna lehetőségük.

Arrow -- "The Huntress Returns" -- Image AR117a_0289b -- Pictured: Colin Donnell as Tommy Merlyn -- Photo: Jack Rowand/The CW -- © 2013 The CW Network. All Rights Reserved

Malcolm Merlyn

Mi is tudjuk, hogy Malcolm mostanság A holnap legendáiban látható, mint a Végzet légiójának egyik tagja, csak hogy azok egészen más idővonalak. A zöld íjász 5. évadban gyanúsan nagy csend van Malcolm körül (még csak nem is nagyon említik). Ráadásul Prometheus öltözködésében és elhivatottságában nagyon hasonlít  Malcolm korábbi énjére.

Arrow -- "Eleven-Fifty-Nine" -- Image AR418b_0100b.jpg -- Pictured: John Barrowman as Malcolm Merlyn -- Photo: Diyah Pera/The CW -- �© 2016 The CW Network, LLC. All Rights Reserved.

Adrian Chase

A Sebastian Blood imitátor Adrian Chase egyre többet szerepel a sorozatban és hasonló fordulatok már többször elsütöttek ebben a történetben. Mondjuk Chase szerintünk sokkal inkább a Starling utcáin olykor-olykor feltűnő Vigilante nevű igazságosztó, de ez majd úgyis kiderül a közeljövőben.

Arrow Adrian Chase

A Team Arrow egyik új tagja

A zöld íjász 5. évadában már láthattunk egy hasonló fordulatot, amikor kiderült, hogy Evelyn Prometheusnak dolgozik. Nem igazán bízunk ebben az elméletben, de mi lenne ha kiderülne, hogy Prometheus meg valójában Rory, Curtis vagy éppen Rene?

Arrow -- "The Recruits" -- Image AR502a_0051b.jpg -- Pictured (L-R): Echo Kellum as Curtis Holt, Rick Gonzales as Rene Ramirez/Wild Dog,  Madison McLaughlin as Evelyn Sharp, Stephen Amell as Green Arrow and Emily Bett Rickards as Felicity Smoak -- Photo: Bettina Strauss/The CW -- © 2016 The CW Network, LLC. All Rights Reserved.

Anatolij

Ez az Anatolij flashback egyelőre nagyon erőltetettnek tűnik, még akkor is ha a múltban levont tanulságok a mában nagyon hasznosak Oliver döntései esetében. Bár a fizikai tulajdonságai alapján nem tűnik éppen Prometheusnak, annyira szerves része lett a visszatekintéseknek, hogy ez teszi őt gyanússá, még akkor is, ha jelenleg kifejezetten jó kapcsolatban van Oliverrel.

Arrow -- "Legacy" -- Image AR501d_0269b --- Pictured: David Nykl as Anatoly Knyazev -- Photo: Bettina Strauss/The CW -- © 2016 The CW Network, LLC. All Rights Reserved.

Slade Wilson

Slade Wilson határozottan a legrosszabb dolog ami Star(ling) Cityvel történt és az egyik legjobb dolog ami A zöld íjász sorozattal. Vajon megszökött Lian Yu-ról és most ilyen furmányosan áll bosszút Oliveren?

Arrow -- "The Promise" -- Image AR215b_0509b -- Pictured (L-R): Manu Bennett as Slade Wilson -- Photo: Cate Cameron/The CW -- © 2014 The CW Network, LLC. All Rights Reserved.

Billy Malone

Tudjátok mindig az a gyanús, aki nem lehet gyanús. Billy Malone meghalt, ráadásul Prometheus trükkjének köszönhetően. Ráadásul ahogy Malcolm Merlynt nem említik, úgy kerül újra meg újra terítékre Billy Malone halála, akinek ennek ellenére még mindig nagyon keveset tudunk a múltjáról. Azt például tudtad, hogy ő Justin Claybourne fia? Merthogy még ez is kiderülhet.

Arrow -- "A Matter Of Trust" -- Image AR503B_0129b.jpg --- Pictured: Tyler Ritter as Detective Malone -- Photo: Diyah Pera/The CW -- © 2016 The CW Network, LLC. All Rights Reserved.

Susan Williams

Bár a legutóbbi részben is nők ellen küzdöttek a Team Arrow tagjai, komolyabb női főgonosza még nem igazán volt ennek az univerzumnak. Bár a testalkata alapján ez szinte kizárható (a Vodkás üveg óta meg sokkal inkább Konstantin Kovar lányának gondoljuk), mégis benne van a levegőben, hogy Susan nem csak egy fontoskodó oknyomozó, hanem egészen máshonnan szedi azokat az információkat, amiket Oliverről tud.

Arrow -- "Bratva" -- Image AR512a_0053b.jpg -- Pictured (L-R): Stephen Amell as Oliver Queen and Carly Pope as Susan Williams -- Photo: Cate Cameron/The CW -- © 2017 The CW Network, LLC. All Rights Reserved.

Konsatin Kovar

És ha már Anatolijt említettük, na meg Susan Williams esetébe szóba került Konstantin Kovar, akkor amellett se menjünk el szó nélkül, hogy a korábbi évadok flashbackjei alapján a flashback-gonoszok igenis megjelennek a jelenben is. Mi van, ha Konstantin Kovar az, aki magát egészen másnak kiadva próbált törleszteni Olivernek?

konstantin-kovar-es-oliver-queen-a-zold-ijasz-sorozatban

Roy Harper

És akkor végül az én abszolút gyanúsítottam Roy Harper, aka Arsenal, akit egyrészt az tesz gyanússá, hogy Tommy Merlynhez hasonlóan nem hozták vissza a 100. részre, másrészt meg simán előfordulhat, hogy az átírt idővonalon az ő élete is egészen máshogy alakult, mint kellett volna. Ha John Diggle-nek lánya helyett fia van, könnyen lehet, hogy Roy Harper sem a Mirakurutól felturbózva esett neki a városnak, sőt még az is meglehet, hogy valójában ő Justin Claybourne törvénytelen fia.

Arrow Roy Harper

Yao Fei

Ahogy fentebb is írtam, egyáltalán nem evidens, hogy valóban Justin Claybourne fia az, aki bosszút akar állni. Oliverék magától értetődőnek veszik, hogy Prometheus A zöld íjászt vette célba. De mi van, ha Prometheus valójában Oliver Queenen akarja megtorolni a múltba őt ért sérelmeit, nem is beszélve Shado haláláról, ami ugye Slade Wilsont is mozgatta korábban? És akkor ott a tény, hogy ő volt Oliver első mestere, minden készsége megvan ahhoz, hogy ő legyen Prometheus.

Arrow Yao Fei

Robert Queen

Nem lenne érdekes, ha éppen az akarná tönkretenni Oliver Queent és A zöld íjászt, akinek tulajdonképpen mindkettő köszönheti a létezését? Ez persze elég valószerűtlenül hangzik, de mégis ha van ember, akinek lehet tudomása arról a listáról, amit Oliver az apjától kapott, akkor az ő maga.

Arrow Robert Queen

Ti hogy látjátok, ki lapul Prometheus maszkja alatt? Kommentben írjátok meg az elméletetek!