Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

ABSENTIA (Elfeledve) 1×01

0

A lehető legrosszabbul időzített az Absentia (Elfeledve) című sorozat, hiszen éppen a napokban futott ki az USA The Sinner címet viselő sorozat, amely némileg azonos elemekre épít, mint az Absentia, csak annál százszor jobb (írunk is róla majd egy nagykritikát hamarosan).

Az Absentia hősnője egy Emily Byrne (Stana Katic) nevű FBI ügynöknő, aki egy sorozatgyilkos üldözése közben eltűnik, hét éven át mindenki halottnak hiszi. A tettes a rács mögött, a (szintén FBI–os) férj új életet kezdett, aztán egyszer csak kiderül, hogy Emily nagyon is életben. Az átélt traumától nem kicsit összezavarodott (a hivatalos leírásokkal szemben amnéziáról szó sincs) Emily aztán bele is veti magát a sűrűjébe, nyomozni kezd saját ügye után, miközben próbálja elfogadni, hogy a férje és gyereke már más nő mellett hajtja álomra a fejét.

Nagyjából ez lenne az alapja az Absentiának, amely még ha a bevezető epizód végére tartogatott is némi puskaport, összességében rettenetesen gyenge panelekre építkezik, annál is gyengébb karakterekkel felöltve. Az Absentia egyszerre akar lélektani dráma lenni és egyszerre akarja némi misztikummal feltöltött nyomozós sorozat képét mutatni, de egyikben sem tud átlagos felülit mutatni, de még talán átlagosat sem.

A folytatásban persze még bármi lehet, de 1-2 bedobott red herringen kívül semmi sem szól a nézők maradása mellett a folytatásra…

Share This