Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Amit mindig is tudni akartál Millie Bobby Brown-ról, a Stranger Things Elevenjéről

2

A közvélemény még csak most kapta fel a fejét Millie Bobby Brown nevére és színészi készségeire, de a legelvakultabb sorozatrajongók már tavaly előtt felfedezhették őt az Intruders című sorozatban, amelyben egy olyan kislányt alakított, akinek testébe beköltözik egy nagypapakorú sorozatgyilkos “halhatatlan” lelke. Én speciel már akkor is paráztam a kiscsajtól, de így volt ezzel akkoriban Stephen King is.

Idén pedig húzott egy döbbenetesen nagyot a Netflix és harcba küldte a Stranger Things című sorozatot, amelyben gyermekkorunk kedvenc (E.T.) vagy éppen ágybavizelést okozó (A dolog) filmjeit gyúrta egybe, megspékelte egy kis felfedezetlen tudományossággal, misztikummal és megmagyarázhatatlannal, na meg egy szem Millie Bobby Brownnal, aki azóta már nem csak a (Liverpool szurkolók) a legelvakultabb rajongók, de színésztársai és a szaksajtó kedvence és nem csak az ilyen előadások miatt.

Millie az Intruders című sorozatban sem hétköznapi kislányt alakított. Fotó: BBC America
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Gmail
  • reddit
  • LinkedIn
  • Tumblr
Millie az Intruders című sorozatban sem hétköznapi kislányt alakított. Fotó: BBC America

A 12 éves Millie saját bevallása szerint sem gondolta volna, hogy ekkora sikere lesz egy szereppel, amelyben nem túl sokat beszél, ellenben annál többet néz csúnyán és annál jobban szereti a gofrit – legalábbis ezt vallotta a Vogue magazinnak. Szerintem többek közt az is mutatja a nagy alázatosságát a választott szakmája iránt, hogy ennek ellenére – ilyen fiatalon – simán bevállalta, hogy megszabadul a hajkoronájától a szerep miatt.

https://twitter.com/milliebbrown/status/767428947655155712

Persze most már nagy tervei vannak a kis színésznőnek. A siker meghozta az étvágyát, ugyanis a fent is említett Vogue beszélgetés során azt is elmondta:

Remélem egy nap nem csak vendégként lehetek ott az Emmyn, hanem ott leszek a jelöltek között.

Népszerűségéről mindent elmond, hogy nem a Breaking Bad sorozattal hasonlóan világhírnévre szert tett Aaron Paul elárulta, hogy annyira elkápráztatta őt Millie, hogy ha tehetné most azonnal örökbe fogadná. Mondjuk mint a Twitteren kiderült “Jesse Pinkman” egyébként is hatalmas rajongója a sorozatnak.

Döbbenetes egyébként, hogy a Business Insider beszámolója szerint a Stranger Things-nek az első 16 napban 8,2 millió nézője volt, amellyel magasan a Netflix legnézettebb sorozata lett. Mindezt olyan kihívók mellett, mint a Daredevil, a Narcos, a Jessica Jones vagy éppen a House of Cards.

Nem véletlen, hogy a Netflix berendelte a 2. évadot, bár meglepő módon Millie, vagyis Eleven visszatérését egyelőre nem erősítették meg. Azt látva viszont, hogy a karakterből (és az őt játszó színésznőből) egyik pillanatról a másikra popkulturális ikon lett, elképzelhetetlen, hogy ne térne vissza a folytatásra.

Eleven teljesen ösztönösen jött

– mondja annak kapcsán, amikor arról kérdezik mennyire volt nehéz a szerep. A sorozatot kitaláló Duffer tesók teljesen szabad kezet adtak neki azt illetően hogyan valósítja meg a karaktert. A testbeszéde és a védjeggyé vált tekintet saját kútfőből jött.

A kissé eltűnt Dakota Fanning óta nem volt ilyen jelentőségű gyerekszínésze Hollywoodnak, de őt egyáltalán nem zavarja ez a teher.

Persze idáig eljutni nem volt egyszerű. Spanyolországban született brit szülők gyermekeként, de mivel nem tehetős családból származik, a szüleinek rengeteg – főleg anyagi – áldozatot kellett hoznia azért, hogy a kislányuk olyan sorozatokban tűnjön fel egy-egy pillanatra, mint az NCIS, a Modern család vagy éppen a Grace klinika. Aztán a fentebb említett Intruders hozott neki egy főszerepet, de a nagy áttörés annak ellenére elmaradt, hogy többen is felfigyeltek a teljesítményére.

És ha már család. Nem árt tudni, hogy Millie fiatal kora miatt a Twitterét a 19 éves bátyja, Charlie, az Instagramját a 22 éves nővére Paige, még a Youtube-csatornáját a nagynénje kezeli.

Ironikus, hogy miközben a filmjeiben vérfürdőben úszik, az életkora miatt nem veheti ki a részét a közösségi médiából. Tegyük hozzá, egyáltalán nem bánja, ugyanis ahogy mondja, így legalább az egész család kiveheti a részét a népszerűségből.

Nem lennék ma itt a támogatásuk nélkül.

Szabadidejében imád énekelni, persze ez már a Youtube-csatornájának köszönhetően korábban kiderült. Mint a legtöbb fiatal nagyon szereti az Alkonyat-filmeket, a Vámpírnaplókat és nagyon szeretne egyszer együtt dolgozni Steven Spielberggel és Jodie Fosterrel is. És bár csak most kezdett el nőni a haja, egyáltalán nem bánná, ha újra le kellene vágatni a Stranger Things 2. évada miatt.

Share This