Andy Wachowski mostantól Lilly Wachowski

0 616

Évekkel Larry Wachowski nemváltoztatása és Lana Wacowskivá válása után most testvére, Andy is coming outolt és bejelentette, nőként Lilly Wachoskiként éli tovább az életét.

wachowskis-2015

A 48 éves Andy Wachowski közleményben tudatta a világgal, hogy nővéréhez, Lana Wachowskihoz hasonlóan ő is transznemű és immár a Lilly Wachowski nevet viseli. A Mátrix trilógiával befutott rendező testvérpár fiatalabb tagja (a fenti képen jobbra) nyolc évvel bátyja nemváltása után jelentette be, hogy ő is nővé operáltatta magát.

“Transzneműnek lenni nem egyszerű. Egy a többség uralta kétnemű világban élünk. Ez azt jelenti, ha transznemű vagy szembe kell nézned a realitással, hogy az életed hátralevő részét egy veled szemben ellenséges világban kell leélned. Azonban én továbbra is optimista maradok és egy lehetséges másik világ példájaként fogok támogatni mindenkit ebben a küzdelemben. Szerencsés vagyok, mert támogat a családom, és az orvosok és terapeuták is minden segítséget megadnak” – mondta Wachowski, aki hangsúlyozta, ez egy nagyon nehéz folyamat, és sokan, akik nem kapnak segítséget, nem élik túl és egy fotót is megosztott arról, hogy hogyan néz ki nőként.

lily-wachowski

Lana Wachowski, korábban Laurence „Larry” Wachowsky és Andrew Paul „Andy” Wachowski együtt Wachowski fivérekként ismertek, amerikai filmrendezők, forgatókönyvírók és producerek, 1996-ban mutatkoztak be mint filmrendezők a Fülledtség című alkotással, majd második filmjükkel, a Mátrixszal lettek igazán ismertek, a filmnek két folytatása is lett: a Mátrix – Újratöltve és a Mátrix – Forradalmak.

Lana Wachowski 2008-ban váltott nemet, és a transzszexuális rendező a Felhőatlasz című filmje premierjére már rózsaszín hajjal, nőként érkezett és Lana-ként mutatkozott be. Ő volt az első ismert hollywoodi rendező, aki nyilvánosan is felvállalta, hogy transznemű. Korábban is szívesen öltözött nőnek, csakúgy mint a most nemváltáson átesett Andrew, vagyis immár Lilly.

A rendező testvérpár egyébként a Sense8 című Netflixes sorozatában is nagyon komolyan foglalkozik a genderséggel.