Andy Wachowski mostantól Lilly Wachowski

168

Évekkel Larry Wachowski nemváltoztatása és Lana Wacowskivá válása után most testvére, Andy is coming outolt és bejelentette, nőként Lilly Wachoskiként éli tovább az életét.

wachowskis-2015

A 48 éves Andy Wachowski közleményben tudatta a világgal, hogy nővéréhez, Lana Wachowskihoz hasonlóan ő is transznemű és immár a Lilly Wachowski nevet viseli. A Mátrix trilógiával befutott rendező testvérpár fiatalabb tagja (a fenti képen jobbra) nyolc évvel bátyja nemváltása után jelentette be, hogy ő is nővé operáltatta magát.

“Transzneműnek lenni nem egyszerű. Egy a többség uralta kétnemű világban élünk. Ez azt jelenti, ha transznemű vagy szembe kell nézned a realitással, hogy az életed hátralevő részét egy veled szemben ellenséges világban kell leélned. Azonban én továbbra is optimista maradok és egy lehetséges másik világ példájaként fogok támogatni mindenkit ebben a küzdelemben. Szerencsés vagyok, mert támogat a családom, és az orvosok és terapeuták is minden segítséget megadnak” – mondta Wachowski, aki hangsúlyozta, ez egy nagyon nehéz folyamat, és sokan, akik nem kapnak segítséget, nem élik túl és egy fotót is megosztott arról, hogy hogyan néz ki nőként.

lily-wachowski

Lana Wachowski, korábban Laurence „Larry” Wachowsky és Andrew Paul „Andy” Wachowski együtt Wachowski fivérekként ismertek, amerikai filmrendezők, forgatókönyvírók és producerek, 1996-ban mutatkoztak be mint filmrendezők a Fülledtség című alkotással, majd második filmjükkel, a Mátrixszal lettek igazán ismertek, a filmnek két folytatása is lett: a Mátrix – Újratöltve és a Mátrix – Forradalmak.

Lana Wachowski 2008-ban váltott nemet, és a transzszexuális rendező a Felhőatlasz című filmje premierjére már rózsaszín hajjal, nőként érkezett és Lana-ként mutatkozott be. Ő volt az első ismert hollywoodi rendező, aki nyilvánosan is felvállalta, hogy transznemű. Korábban is szívesen öltözött nőnek, csakúgy mint a most nemváltáson átesett Andrew, vagyis immár Lilly.

A rendező testvérpár egyébként a Sense8 című Netflixes sorozatában is nagyon komolyan foglalkozik a genderséggel.

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Ez is érdekelhet Ettől a szerzőtől

Komment