Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Artemis – A marsi szerzőjének még meg sem jelent regényéből is film lesz

0

Novemberben jelenik meg Andy Weir, A marsi szerzőjének újabb sci-fije, az Artemis, és párhuzamosan már a film is készül belőle. A könyv megfilmesítési jogait a 20th Century Fox és a New Regancy vásárolta meg.

Az Artemis főhőse Jazz Bashara, piti csempész, aki a Holdon épült első városban él, és belekeveredik egy tökéletes bűnténybe.

Weir szoftvermérnökként dolgozott, amikor az itthoni mozikba máig érthetetlen okból Mentőexpedíció címen vetített A marsi (The Martian) című sci-fijének részleteit a honlapján kezdte publikálni. Akkora sikert aratott, hogy a Crown kiadó szerződést kötött vele és a filmesek is felfigyeltek rá. A könyv megjelenése után 2015-ben a film is elkészült Ridley Scott rendezésében, amelyben Matt Damon alakította a Marson ragadt űrhajós szerepét.

Weir elmondta, hogy nagyon izgatott az új könyv megjelenése miatt. “Sokat kellett dolgoznom a tudományos részen, amit szeretek, de ezúttal sokkal összetettebb és karakterfüggőbb lett a cselekmény is” – mesélte egy videóban, amelyet az Artemis kiadója, a Crown posztolt az interneten.

“A marsi egy sima ember a természettel szemben-történet, amelyben a cél a puszta túlélés volt. Az Artemis viszont egy bonyolultabb bűnügyi sztori, rejtélyekkel” – fűzte hozzá a szerző.

Az Artemis filmes feldolgozásának elkészítésében a Mentőexpedíció két producere, Simon Kinberg és Aditya Sood is részt vesz.

Az Artemis című regény november 7-én jelenik meg az Egyesült Államokban

Share This