Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Asszonyverők, rettegjetek! – megérkezett az Ami nem öl meg első előzetese!

Lisbeth Salander most sem fog finomkodni.

0

A tetovált lány-sorozat újabb feldolgozásának előzetese sötét és izgalmas filmet ígér.

Stieg Larsson Millenium-trilógiájának (A tetovált lány, A lány, aki a tűzzel játszik, A kártyavár összedől) svéd feldolgozása után az amerikaiak is megpróbálkoztak a remake-kel, ám hiába rendezte a 2011-es A tetovált lányt a legendás David Fincher, a film nem lett elég nagy siker ahhoz, hogy a többi kötetet is érdemes legyen megcsinálni. A Sony azonban nem volt hajlandó ilyen könnyen elengedni Lisbeth Salander legendás karakterét. Szerencséjükre Larsson tragikus halála után David Lagercrantz író további kötetekkel bővítette a trilógiát.

Az új film a 2015-ben megjelent Ami nem öl meg (The Girl in the Spider’s Web) című regény adaptációja. A rendezői székben Fede Alvarez (Gonosz halott, Vaksötét) ül, Lisbeth Salander ikonikus karakterét pedig Noomi Rapace és Rooney Mara után a Netflix The Crown című sorozatából ismert, Golden Globe-díjas Claire Foy játssza, aki az előzetes alapján sokat dolgozott azon, hogy hiteles legyen a svéd akcentusa.

A történet szerint Mikael Blomkvist újságíró (akit ezúttal Sverrir Gudnason alakít) egy kényes nemzetbiztonsági ügybe keveredik, amiben a hacker Lisbeth is érintett. Utóbbi eközben a saját útját is járja egyfajta igazságosztóként. Az előzetes sötét és erőszakos filmet, valamint pazar látványvilágot ígér.

Az Ami nem öl meg 2018. november 8-án kerül a mozikba.

Share This