Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

AT ETERNITY’S GATE: Willem Dafoe Van Gogh-ként is tökéletes

Willem Dafoe Az örökkévalóság kapujában. És talán az Oscar-díjnak is.

0

Julian Schnabel nyolc év hiátust tér vissza ismét a rendezéshez, At eternity’s gate című filmjében pedig nem kisebb színészzsenik szerepelnek, mint Willem Dafoe, Mads Mikkelsen, Rupert Friend vagy éppen Oscar Isaac.

Az örökkévalóság kapujában Vincent Van Gogh festőművész életének azt a korszakát ábrázolja, amikor Arles-ban és Auvers-sur-Oise-ben élt, a filmet ráadásul az eredeti helyszíneken forgatták a még hitelesebb ábrázolásért.

Ahhoz persze kell egy remek színész is, és úgy tűnik Willem Dafoe Vincent Van Gogh-ként is zseniális, reméljük a 3 Oscar-jelölést követően végre meg is kapja a neki járó szobrocskát – erre egyébként minden esélye meg is van, hiszen a film viszonylag jó szezonban, november 18-án kerül a filmszínházakba, így nem kerülheti el az Akadémia figyelmét az alakítása.

“A film egy festőről és a festészetről szól, a végtelenhez való viszonyukról. A történetet egy festő meséli el. Mindaz benne lesz, amit élete fontos pillanatainak tartok, nem hivatalos életrajz – az én verzióm készül. Egy olyan megközelítés, amellyel remélhetőleg a nézőkhöz is közelebb kerül van Gogh” – ígérte a filmet rendező Schnabel.

Julian Schnabel rendezte a Mielőtt leszáll az éj című filmet, amelynek főszerepéért Javier Bardemet Oscar-díjra jelölték. Szkafander és pillangó című mozija pedig négy Oscar-jelölés és egy Golden Globe-díj mellett a legjobb rendezőnek járó díjat is megkapta 2007-ben Cannes-ban.

A Van Goghot alakító Willem Dafoe – szerintem – Hollywood egyik legzseniálisabb, ám csúnyán alul értékelt színésze. A színészt máig a 2002-es Pókember-film Zöld Manójaként ismerik a legtöbben, pedig nagyszerű és igencsak változatos szerepekkel tarkított színészkarriert tudhat eddig maga mögött. Nagyon remélem, hogy idén, a fenti filmmel fogja megkoronázni a karrierjét.

Share This