Az Erő elsötétült

0 513

Pályatársai és tisztelői sorra emlékeznek meg a tegnap elhunyt Carrie Fisherre. A színésznő, akinek leghíresebb szerepe a Csillagok háborújának Leia hercegnője volt, pénteken elszenvedett szívrohama után került kórházba, s halt meg.

Kollégája és Csillagok háborúja-beli testvére, a Luke Skywalkert alakító Mark Hamill a Twitteren azt írta: „nincsenek szavak #összetört”.

Harrison Ford, aki filmbeli szerelmét, Han Solót játszotta, még a kórházba kerülés hírére reagált: „Megdöbbentem és elszomorodtam a kedves barátomról, Carrie Fisherről szóló hír hallatán. Gondolatban Carrie-vel, a családjával és barátaival vagyunk.”

Billy Dee Williams is írt, aki a Csillagok háborújában Lando Calrissian bőrébe bújt: „Nagyon elszomorított Carrie halálának híre. Kedves barát volt, akit nagyon tiszteltem és csodáltam. Az erő ma elsötétült!”

Peter Mayhew, azaz Chewbacca is kifejezte gyászát: “Nincsenek szavak erre a veszteségre. Carrie volt a legragyogóbb fénysugár minden szobában, ahová csak belépett. Nagyon fog hiányozni.”

William Shatner, egy másik legendás űrsztori,  a Star Trek sztárja is csatlakozott a gyászolókhoz: „Mélyen elszomorít Carrie Fisher halálának híre. Hiányozni fognak a közös évődések. Egy csodálatos tehetség és fénysurgár hunyt ki.”

Stephen Fry, a brit komikus, színész, író és filmes, aki korábban A mániás depressziósok titkos élete című műsorában beszélgetett a színésznővel, most így méltatta: „Ő volt a legragyogóbb, legviccesebb, legbátrabb, legkedvesebb, legokosabb és legédesebb ember, akit valaha ismertem. Lesújtó csapás Carrie Fisher elvesztése.”

Forrás HVG