Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Az év dokusorozata: Mars – Utunk a vörös bolygóra

0

November 13-án a FOX és National Geographic is műsorára tűzi az első epizódját a hazánkban forgatott Mars – Utunk a vörös bolygóra című sorozatnak.

A Naprendszer bolygói közül talán egyik se foglalkoztatja annyira az emberiség fantáziáját, mint a Mars. Tarts az első emberes misszióval az ismeretlenbe, mely 2033-ban megpróbál épségben leszállni és élhető telepet létrehozni a vörös bolygón.

A National Geographic forradalmian újszerű sorozata egy jövőben játszódó tudományos-fantasztikus kalandfilm, melyet interjúk szakítanak meg a legújabb kutatási eredményeket ismertető tudósokkal és mérnökökkel.

Először forgatott hazánkban több mint százfős stábbal nagyszabású produkciót a National Geographic Channel. Az Oscar-díjas producerek, Ron Howard és Brian Grazer nevével fémjelzett Mars – Utunk a vörös bolygóra című sorozat messzebb viszi a nézőket az űrben és a témában, mint valaha, új fejezetet nyitva a dokumentumfilm-készítés történetében. A hagyományos dokumentumfilmes szegmensek közé ugyanis egy látványos tudományos-fantasztikus film részletei ékelődnek, amelyek egy elképzelt űrmisszió kalandos történetét mutatják be.

„Producertársaimmal együtt az a nagyszerű ötletünk támadt, hogy készítünk egy sorozatot a Mars meghódításáról, de nem a hagyományos módon, hanem a mozifilmekből ismert látványvilágot is segítségül hívva. Így a tudományos információt sokkal érdekfeszítőbben, filmes eszközökkel juttathatjuk el a nézőknek” – mondta Ron Howard, executive producer.

A történet szerint 2033-ban járunk, amikor a történelem során elsőként a Daedalus űrhajó és legénysége elindul a Marsra, azzal a céllal, hogy a bolygó felszínén egy alaptábort építsenek fel, majd megkezdődjön a Mars kolonizálása. Bár elsőre mindez hihetetlenül hangzik, a jövőben azonban talán mégis megvalósulhat, hiszen számos tudós és mérnök dolgozik jelenleg is egy valós Mars-utazás feltételeinek megteremtésén.

A sorozat készítői mindent elkövettek a történet tudományos megalapozottságáért, így a forgatókönyv készítésébe tudósokat is bevontak, és számos szakértőt megszólaltatnak a témában. A többségében Magyarországon forgatott, nagyszabású sorozatot, melyben az első Mars-misszióért izgulhatunk, világszerte – 171 országban 45 nyelven – műsorára tűzi novemberben a NatGeo.

Az Oscar-díjas producerek, Ron Howard és Brian Grazer nevével fémjelzett Mars – Utunk a vörös bolygóra sorozatban a magyar Sarbó Kata mellett Alberto Ammann, Ben Cotton és Nicholas Wittman tűnnek fel a főbb szerepekben.

Az első epizódban 2033-ban járunk: a Daedalus hosszú utazás után belép a Mars légkörébe – a leszállórendszer azonban meghibásodik, és a parancsnok az életét kockáztatva igyekszik kijavítani a hibát. Az epizód doku-szegmensének tartalmából: szemtanúi lehetünk, amint a SpaceX mérnökei megpróbálják letenni egy úszó platformra a világ első többször használható rakétáját.

A sorozat első, Novo Mundo című epizódjának első öt perce eredeti nyelven:

Share This