Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Az HBO berendelte a WATCHMEN sorozatot!

Jól sikerülhetett Damon Lindelof pilotja, hiszen az HBO leadta a teljes évados berendelést.

0

A Trónok harca jövőre kifut, az HBO-nak pedig nemigen marad nagyszabású sorozata, talán éppen ezért is kérték be Damon Lindelof (Lost, The Leftovers) sorozatát.

Alan Moore kultikus képregényéből Zack Snyder már készített egy valamirevaló adaptációt, a kisképernyőn pedig Damon Lindelof próbálkozik meg hasonlóval. Az HBO már korábban is kacérkodott a Watchmen sorozat gondolatával, majd tavaly meg is rendeltek egy kísérleti epizódot Lindeloftól, ami úgy tűnik elég jól sikerült ahhoz, hogy a csatorna teljes évados berendelést adjon le rá.

A színészek közül Regina King, Tim Blake Nelson, Don Johnson, Louis Gosset Jr. és Jeremy Irons szerepvállalása is biztos, John Cena pedig korábban már utalt rá, hogy ő alakítja majd Dr. Manhattant, de ez még a teljes évados berendeléskor sem nyert megerősítést.

A pilotot egyébként Nicole Kassell rendezésében készült, ha minden igaz a hölgy marad is a sorozattal, ami nem is gond, hiszen eddig olyan sorozatok epizódjait rendezte, mint a The Killing, a The Americans, a Westworld, a Better Call Saul vagy éppen a Castle Rock, vagyis jól tudja mitől döglik a tévés légy.

A csatorna egyébként azt írja a sorozatról, hogy a Watchmen története egy olyan alternatív valóságban játszódik, ahol a szuperhősöket bűnözőkként kezelik. Azt az HBO és Damon Lindelof is kiemelte korábban, hogy tisztelettel nyúlnak majd a képregényhez és nem is feltétlenül adaptációt készítenek, hanem kibővítik annak univerzumát. A korábban látott forgatási fotók alapján jelenleg az a feltételezés, hogy Lindelof egy olyan zsarusorozatot készít, amelyben a rendőrök a bűnözők levadászásában utazó szuperhősök elfogását tűzték ki küldetésüknek.

Share This