Nagyon hosszú címmel és egy pocsék hosttal jön a magyar Lip Sync Battle – az RTL Klubra

0 585

Gáspár Lacival és Szabó Zsófival indul “Az RTL Spike bemutatja: Playback párbaj”

A Lip Sync Battle magyar verzióját eléggé izgatottan vártuk, s bár azt sejtettük, hogy Gáspár Laci lesz a műsor házigazdája, az azért elég kiábrándító, hogy egy szabózsófit próbálnak eladni a magyar Chrissy Teigenként, holott a csaj nagyjából százszor bizonyította már, hogy semmi helye nincs műsorvezetőként, felkonfként, házigazdaként meg úgy ánblok a képernyőn.

Az utóbbi évek egyik talán legizgalmasabb televíziós formátuma, a Lip Sync Battle hazai kiadása december 2-án kerül itthon a képernyőre, Az RTL Spike bemutatja: Playback Párbaj címmel – ami abból a szempontból jó választás, hogy a Viván is Playback Párbaj a címen fut a műsor amerikai verziója, abból a szempontból meg érthetetlen, hogy mint brand rohadt nehéz lesz eladni egy olyan címet, amelyben az szerepel, hogy Az RTL Spike bemutatja.

A Lip Sync Battle elsőként az Amerikai Egyesült Államokban debütált. A formátum sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy közel egy tucat országban bemutatták már a helyi verzióját, így többek között Kanadában, az Egyesült Királyságban, Kínában vagy éppen Lengyelországban. Néhány hét múlva pedig már itthon is látható lesz.

A műsor lényege, hogy a sztárok két körben küzdenek meg egymással, a feladatuk pedig az, hogy ismert előadók dalait adják elő a lehető leghitelesebb módon. Ebben persze annyi segítségük lesz, hogy az énekhangjukat nem szükséges megcsillantaniuk, csak tátogniuk kell majd az eredeti dalokra. Az első körben a saját ruhájukban, minden kellék és látványelem nélkül kell megidézniük az előadókat, a másodikban pedig egy-egy híres videóklipet, vagy egy filmbetétet kell megeleveníteniük, ekkor már jelmezben láthatják őket a nézők.

A győztesről minden esetben a közönség dönt, az nyer, akinek a produkciója után hangosabban kiabálnak a stúdióban lévő nézők.

Az RTL Spike bemutatja: Playback Párbaj című műsor az RTL Klubon debütál december 2-án, pénteken 22.40-től a Gyertek át! után. Ezt követően még aznap 23.10-kor érkezik a következő epizód a hamarosan induló új RTL Spike adóra. Az új epizódokat ugyanilyen kezdési időpontok szerint láthatják majd a nézők a két csatornán hétről-hétre.

Abban azért reménykedünk, hogy a műsorba meghívott vendégek legalább egy szem adást láttak az eredeti Lip Sync Battle-ből és tényleg kreatívak lesznek, nem csak tátika lesz.