Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Az X-Faktor továbbra is az nézettségi lista élén

0

A Mentorház történései vagyis ismét az X-Faktor szombati illetve vasárnapi adásai lettek a legnézetettebb műsorok a 18-49 éves korcsoport körében a 43. héten. Ezzel a kereskedelmi célcsoportban az X-Faktor vasárnap ismét maga mögé utasította a vele azonos idősávban látható TV2-s produkciót, a Sztárban sztárt.

Töretlen az X-Faktor népszerűsége, melyet semmi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a 43. héten is a tehetségkutató szombati, illetve vasárnapi adását nézték a legtöbben a kereskedelmi célcsoportban. Ezúttal a TOP12-ért vagyis az élő show-ba jutó énekesekért szoríthattak a nézők, akik közül a 18-49-es korcsoportban 28,1%-os közönségarányt ért el a szombati mentorházas epizód. A 18-49 éves korcsoport körében az X-Faktor vasárnapi adása is nagy népszerűségnek örvendett, hiszen a második mentorházas rész 23,8%-os közönségarányt ért el. Ezen a napon az X-Faktor 5 százalékponttal előzte meg a TV2 ebben a sávban futó műsorát, a Sztárban sztárt. Így a vasárnapi főműsoridőt is megnyerte az RTL Klub, 3,9 százalékpontot verve a TV2-re.

Az RTL Klub hétköznap este jelentkező saját gyártású műsorai a 43. héten is könnyedén nyerték sávjukat.
Kiváló nézettségi mutatókat tudhat magáénak a Konyhafőnök negyedik évada is, mely október 24-ei epizódjával a hét harmadik legnézettebb műsora lett a nézettségi toplistán – a kereskedelmileg kiemelt korcsoport körében – 27,8%-os közönségarányával. A műsor mind az öt múlt heti adása bekerült a top20 legnézettebb produkció közé a kereskedelmi célcsoportban. Így négy epizódjával megelőzte a 18-49 éves korcsoport körében a Sztárban Sztárt, melynek csak a toplista 14.helyét sikerült megszereznie.

A Barátok közt epizódjai is remek mutatókkal zárták a 43. hetet. A 18-49 éves korcsoport körében a hét negyedik legnézettebb műsorszáma volt a keddi, mely 23,6-os közönségarányát ért el a 43. héten. A sorozat hétfői és szerdai epizódjai az ötödik és a hatodik helyet szerezték meg a heti nézettségi toplistán a kereskedelmi célcsoportban.

Nemcsak a Barátok közt, hanem az Éjjel-Nappal Budapest epizódjai is remekeltek a nézettségi versenyben. A 43. héten a sorozat legnézettebb adása az október 25-ei lett, ami 20,8 százalékos közönségaránnyal futott a 18-49-es korcsoportban, ez a nézettségi toplistán a nyolcadik helyhez segítette a műsort. A 43. heti nézettségi toplista kilencedik és tizedik helyén is a sorozat egy-egy epizódja szerepel.

Az RTL Klub fölénye a 43. héten a főműsoridőt vizsgálva most is szembetűnő volt, hiszen 12,6 százalékponttal magasabb közönségarányt ért el a 18-49-es korcsoportban a TV2-nél. Így az RTL Magyarországhoz tartozó csatornák a múlt héten főműsoridőben, a kereskedelmi célcsoportban átlagosan 37 százalékos közönségarányt értek el, míg a TV2 Csoport 17,1 százalékot, vagyis a 10 csatornából álló TV2-es portfólió összesen nem ért el akkora közönségarányt, mint önmagában az RTL Klub (21,7 százalék).

*Forrás: Nielsen közönségmérés. 2016. 43. hetében, a 18-49 éves korosztály körében, főműsoridőt (19:00-23:00) vizsgálva. Live+AsLive nézettségi adatok.

Share This